dlaczego to glowno wydali na dvd a innych o wiele ciekawszych seriali nie??????????????????Jaki ma sen wydawanie na dvd telenoweli przeciez to jest jeden ciag nikt przeciez niebedzie wracal do jakiegos tam odcinka,dlaczego niewydaja np. takich seriali jak Fala zbrodni????????????? po co komu telenowela na dvd lezy na pulce i tylko wadzi bo i tak nikt drugi raz za ogladanie tego sie nieweznie,a to juz wogule skonczyli krecic czy dalej kreca???????????? jak kreca no to super moze uda wam sie uzbierac 5000 odcinkow na dvd BEZNADZIEJA
Dlaczego ten serial został wydany na DVD?
- Po pierwsze, serial ten ma (rzekomo) wysoką oglądalność;
- Po drugie, dla zbicia kasy;
- Po trzecie z myślą o fanach serialu, którzy w każdej chwili (np. przerwie wakacyjnej) będą mogli wrócić do oglądania serialu.
A to, że innych seriali nie wydano na DVD, to już zależy tylko i wyłącznie od 'właścicieli' praw autorskich serialu. W ogóle polscy dystrybutorzy filmów mają coś nie tak z głowami. Każda pozycja, która jest w kinach, średnio rok po premierze kinowej zostaje wydana na DVD i dodana do jakiejś gazety, a po stosunkowo krótkim czasie zostaje wyemitowana w TV (patrz: Ja wam pokażę!). Dlaczego nie możemy wziąć przykładu z zagranicznych dystrybutorów, którzy zanim udostępnią film telewizji publicznej, czekają minimum 2-3 lata :/ Przez ten czas sprzedają mnóstwo wydań DVD tego filmu, bo ludzie chcąc obejżeć ponownie film, muszą go kupić/wypożyczyć/ściągnąć (niepotrzebne skreślić).
A co się tyczy polskich seriali, to wydaje mi się że wydawanie ich na DVD nie jest zbyt dobrym pomysłem, skoro i tak najpoularniejsze z nich są wielokrotnie powtarzane w TV. A jeśli 'M jak miłość' Ci się nie podoba, to przecież nie musisz oglądać tego serialu czy tym bardziej kupować go na DVD ;)
Ja przyznaję się bez bicia, serial mi się podoba (choć przyznam, że niekóre momenty są wyjątkowo nudne) i kupuję go na DVD, bo uważam że poprzednie odcinki były o wiele ciekawsze.
Pozdrawiam,
Mathisek