Obleciał cały blok komunistyczny - Rosja, NRD, Bułgaria, Czechosłowacja... czy w którymś odcinku
zawitał nad Wisłę?
Wiesz, kilkukrotnie było wspominane, że był w "kraju bałtyckim", więc możemy tylko przypuszczać.
W s03e01 jest retrospekcja dotycząca akcji w "kraju nadbałtyckim", ale to zdecydowanie chodzi o ZSRR, skoro potem jest informacja, że ówczesna partnerka MacGyvera trafia do gułagu.
W którymś odcinku był ktoś niby z polski czy była wspominania ale akcja w Polsce sie nie działa
Spotkał więźnia wojennego z II wojny światowej (starszy już człowiek)z obozu Sobiboru .To chyba jedyny wątek (odcinek) Polski w tym serialu Nie pamiętam co to za odcinek.
W Polsce nigdy nie działa się akcja serialu.
Ten odcinek o więźniu wojennym to sezon 5 odcinek 9 "The Ten Percent Solution"
w jednym odcinku był na Słowacji - można to też poznać po napisie na skrzynce w szpitalu - całkiem blisko ;) a czy tam było to kręcone. nie wiem.
Wątpię, żeby którykolwiek z odcinków, w których Mac walczy z komunistami był kręcony w krajach komunistycznych. Pomijając już koszty.
Patrząc na mapę kręcenia filmu to jest ZSRR i była Czechosłowacja + Grenlandia nawet
. Nie jestem pewien odnośnie DDR.
Mam wątpliwości gdy ludzie MC Gywera wyrzucają w trumnie do rzeki i z trumny robi się skuter wodny.
Przypomina mi ten most na przejściu granicznym Polska - NRD i przejście Frankfurt (Oder) - Słubice.