PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30614}

MacGyver

1985 - 1992
7,3 39 tys. ocen
7,3 10 1 39076
7,2 13 krytyków
MacGyver
powrót do forum serialu MacGyver

Dwa takie jak w "Drużynie A":
a) ktoś zapewne ginie w tym serialu, ja być może przeoczyłem jakiś odcinek, ale zapewne zginął ten strażnik z banku zamknięty w tym samochodzie z pieniędzmi, ktoś jeszcze?

b) MacGyver był chyba w kilku krajach, coś kojarzę Węgry i Rumunie, jakiś inny?

c) a kiedy pojawia się Jack Dalton? szkoda, że to on będąc drugoplanowym aktorem zrobił
karierę niż Anderson, no grał nawet historycznego prezydenta USA Coolidge, który według
Nicolasa Cage z "Skarbu narodu" ukrył złoto tam za tymi figurami prezydentów.....

Irish_Americ

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale spróbuję chociaż trochę odpowiedzieć na Twoje pytania :D

a) Ginie wiele osób, z tego co pamiętam to zginęła ukochana MacGyver'a - Lisa, kiedy osłoniła go własnym ciałem ( jak romantycznie)....
podczas wspinaczki górskiej ginie Mike - przyjaciółka ze szkoły
ginie także Deborah- tzw negocjatorka, najpierw uwiodła, a potem próbowała zabić Maca, trafiła do więzienia, a jak wyszła to chciała się
zemścić i spadła z urwiska. Same kobiety mi się przypominają...:D
umarł dziadek Maca- ale to chyba na zawał. Było ich zapewne więcej, ale trudno ich wszystkich zapamietać

b) Była jeszcze Czechosłowacja i NRD, i kraje arabskie, i chyba Azja i Ameryka Łacińska. Mac chyba tylko na księżycu nie był

c) Dalton pojawia się w 7 odcinku II serii pt "Jack of Lies"

To tyle...pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
telimena79

Co do a) to dziś znów zginęła kobieta (koleżanka dawnej miłości Maca, bodaj) w wybuchu samochodu. Coś lubią tępić te kobietki :D

ocenił(a) serial na 7
telimena79

A odcinek w którym Macgyver przenosi się w czasy króla Artura to który?
I jeszcze-Lance Legault czyli popularny Decker z "Drużyny A" pojawia się podobno 2 razy, raz jest jakimś strażnikiem w kopalni gdzie jest Mac i Dalton, ale który to odcinek, a tego drugiego kompletnie nie kojarzę.....

ocenił(a) serial na 9
Irish_Americ

dlaczego MacGyver nie uzywa broni palnej ?????

thompson19982

Bo kiedyś zdarzył się jakiś wypadek i zginął kolega Mac-a

ocenił(a) serial na 9
sebastikantus

a w wietnamie tez nie uzywal broni??

thompson19982

Nie, w Wietnamie docenił funkcjonalność szwajcarskiego scyzoryka, którym masowo unicestwiał wroga, bynajmniej nie przez rany kłute. MacGyver nie używa broni, po tym jak przypadkiem zastrzelił kolegę, co nie jest w serialu powiedziane wprost.

ocenił(a) serial na 9
blazini

a to on zastrzelił kolege, no rozumiem, 2 razy widziałem jak uzyl rewolweru, raz do odkrecenia śruby i jeszcze w jakims odcinku jak rzucil sie na dwoch ludzi i oni wstali i wtedy wycelowal do nich rewolwerem, i chyba w odcinku pilotarzowym strzelał.

blazini

W Wietnamie, z tego co pamiętam zajmował się tylko rozbrajaniem bomb, i oczywiście był najlepszy.

ocenił(a) serial na 9
Irish_Americ

w dzisiejszym odcinku zginal kapitan statku mechanik ze statku chyba i przyjaciel macgyvera z wietnamu

ocenił(a) serial na 7
thompson19982

No właśnie dzisiejszego odcinka nie widziałem, ciężki dzień, ale korciło by mnie by popatrzeć na sejm i dobrze, że mnie nie było....czekam na jutrzejszego MacGyvera.....

Irish_Americ

Nie wiem czy to się liczy ale we wczorajszym odcinku jakaś kobieta terrorystka i płatna morderczyni w jednej osobie biła MacGyvera, trochę go pokopała i poprzewracała a na końcu, gdy się podniósł i stanął przy oknie, postanowiła zaatakować go ciosem karate czy coś w tym stylu. Skoczyła w jego kierunku, on się odsunął czy odchylił i kobieta wyleciała przez to okno a było to ósme piętro budynku, w którym mieści się Fundacja Phoenix.
Nie wiem po co skakała do człowieka stojącego przy oknie na ósmym piętrze, no ale ok :)

ocenił(a) serial na 7
lukaszo85

Taka trochę kopia z filmu "Szklana pułapka 4" gdy Bruce Willis zostaje skopany przez tą Chinkę i mówi, że "widział już wiele kung-fu", w tym filmie chyba uderza w nią samochodem i wpadają do tego szybu windy, coś takiego....

Irish_Americ

Nie mam pojęcia o czym piszesz :) Bardzo lubię Szklaną Pułapkę, dlatego nie oglądałem czwartej i piątej części.

ocenił(a) serial na 7
lukaszo85

Piątej faktycznie też nie oglądałem, bo to już jest gwałt na McClane.

ocenił(a) serial na 10
Irish_Americ

Jak to kopia ze ''Szklanej Pułapki 4'', skoro ''MacGyver'' był wcześniej?

ocenił(a) serial na 7
karoman4

Tak mi sie skojarzyło, MacGyver jest serialem jeszcze przed "Szklaną pułapką".

Irish_Americ

W którym odcinku,odbywa się sfingowany porzeb Jacka Daltona ?

ocenił(a) serial na 7
niccco

Nie ten odcinek ze smokiem, Daltonem jeżdżącym motocyklem i gdy MacGyver, Dalton i ta babka z CIA zostają przez gangsterów chińskich zamknięci w tej śmieciarce?