PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485877}

Magia kłamstwa

Lie to Me
2009 - 2011
7,8 48 tys. ocen
7,8 10 1 47927
6,2 8 krytyków
Magia kłamstwa
powrót do forum serialu Magia kłamstwa

czemu oni musza tak strasznie pietnowac muzulmanow?! zaczelam ogladac ostatni
odcinek pierwszego sezonu i z oburzenia nie bylam w stanie go dokonczyc - musialam
wylaczyc w polowie!
wybuch autobusu? nie biora pod uwage usterki technicznej, sprawek mafijnych, czy nawet
psychopatycznego mordercy-piromana. od razu, bez zadnego dochodzenia muzulmanin jest
glownym podejrzanym;/ juz nie mowiac o tej akcji tych babek w meczecie;/
mam juz serdecznie dosc tej zydowsko amerykanskiej propagandy!

catherinemusic

gdybyś zobaczyła do końca to by się wszystko wyjaśniło -_-

użytkownik usunięty
lady_czekolada

Po 11 września im się nie dziwię. Dla mnie muzułmanów powinni leczyć z tej ich "religii".

ocenił(a) serial na 7

ICH religia jest religią miłości, podobnie jak TYCH katolików, którzy mordują własne dzieci lub kradną.

użytkownik usunięty
Nikivi

Nie jestem ani muzułmanką ani katoliczką i uważam, że obie te religie powinny zniknąć z tego świata

na szczescie to nie od ciebie zalezy.

ocenił(a) serial na 7
catherinemusic

Też widziałam ten odcinek i mnie też zdenerwował. Jak ktoś ma kolegów muzułmanów, to wie, że to obraźliwe ja znam dwóch od kilku lat , i to tacy sami ludzie jak my, obarczanie ich odpowiedzialnością za wszystkie najgorsze zbrodnie zakrawa na hipokryzję. Równie dobrze można by za dzieciobójców oskarżać każdego fundamentalnego chrześcijanina patrząc na to co się stało na wyspie Utoya w 2011 gdzie maniak wystrzelał jak kaczki 69 uczestników obozu młodzieżowego i zrobił to w imię jego chorej propagandy. Zawsze znajdzie się jakaś zakała w społeczeństwie ależ znowu całą społeczność już wrzucać do jednego wora to skrajność w najgorszym wydaniu.
Jednak sam odcinek jak się skończył to się trochę zrehabilitował.

użytkownik usunięty
Moai

Śmiech na sali.

ale z twojego postu.

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 7
Moai

Ale co ma to do rzeczy, dlaczego ma być obraźliwe? Prawda boli, oburzasz się, jakby nigdy nic podobnego nie miałoby miejsca, i niemożliwe, by do czegoś takiego mogło dojść. Anders Breivik, mimo że był chrześcijaninem to nie działał z pobudek religijnych a patriotycznych. Jedno nie ma nic wspólnego z drugim. Oczywiście wina nigdy nie leży bezpośrednio w religii a ludziach, ale to religia daje podbudowę, uświęca działanie, usprawiedliwia zbrodnie, tak jak było to chociażby w przypadku krucjat (mordowania, plądrowania, rabowania pogańskich krajów w średniowieczu), a obecnie z aktami terrorystycznymi. Prawda jest taka, że każda religia stanowi wyzwalacz, który z logicznego punktu widzenia jest całkowicie nieuzasadniony, świat pozbawiony religii byłby piękniejszy, a przynajmniej lepszy.

ocenił(a) serial na 7
catherinemusic

Prowokacja? Przecież w tym samym czasie ukazało się oświadczenie jakiegoś ugrupowania terrorystycznego, które przyznało się do tego zamachu, to kogo niby mieli brać pod uwagę? Poza tym nie brali nikogo konkretnego pod uwagę, bo prawdopodobnie nie wiedzieli nawet kto był w autobusie, nie musiał być jedynym muzułmaninem, ale nie rozumiem oburzenia, zważywszy na publikacje wcześniej wspomnianego nagrania. Nie bardzo też rozumiem co masz do mini przesłuchania w meczecie, że Torres odsłoniła włosy i wywołało to mały zamęt? Bez przesady, to chyba nic dziwnego, że trafiło się paru fundamentalistów, którym nie spodobało się, że kobieta odsłoniła włosy w świętym miejscy, którym jest meczet.