PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99826}
7,9 6,2 tys. ocen
7,9 10 1 6192
8,0 2 krytyków
Magiczni wojownicy
powrót do forum serialu Magiczni wojownicy

To się nie umywa do DB, S7 i DN... Skoro są lepsze, to po co takie coś oglądać.

Marieka

a czemu ma się niby 'umywać' do DB czy do DN? Skąd Ci się w ogóle te porównania wzięły?
weź się ogarnij ;/
To są inne anime

ocenił(a) serial na 10
Marieka

W DB fajne byly tylko walki, fabula i dialogi, straszna dziecinada. Deth Note.. a slayers to jak porównanie incepcji do transformers. S7..? podaj pelną nazwę.

użytkownik usunięty
Marieka

Nie rozśmieszaj mnie z Dragon Ball. W DB to seria odcinków zapychaczy jak z brazylijskiej telenoweli. Walki przedłużano o ponad 70 odcinków, dialogi mało chwytliwe i mało błyskotliwe,postacie jednowymiarowi. A co najzabawniejsze to przeciwnik przed walką już zdążył powiedzieć co zaplanował i jaki realizuje złowrogi plan. Istny majstersztyk.
Death Note jest znakomitym anime ale z pogranicza innego gatunku niż Slayers. Taki zabieg można porównać to dwóch różnych gatunków filmowych: slasher vs thriller. Każdy gatunek rządzi się innymi regułami,więc takie porównanie między gatunkowe jest mało miarodajne.
Slayers świetnie się broni ze względu na to,iż to synergizm gatunkowy. Wątki komediowe przeplatają się z dramatycznymi i widz nie czuję chaosu w scenariuszu. Każdy odcinek przemyślany i wypełniony główną myślą sezonu,serii. Bohaterowie wyróźniają się umiejętnościami i także osobowością. Lina pełna siebie nastolatka pałająca się w czarnej magii. Nad wymiar inteligentna i spostrzegawcza potrafiąca jednym rzutem oka przeanalizować pole bitwy i zarzucić taktykę walki. Slayers TRY zahacza o wątki egzystencjalne i przemowa rudzielca-Inverse daję do myślenia:
"Czasami jesteśmy głupi i popełniamy błędy,łatwo nas zranić ale z każdym błędem doskonalimy się a z każdą raną wzrasta chęć życia,wciąż idziemy do przodu,miłujemy przeszłość,teraźniejszość i przyszłość."
Mógłbyś poddać więcej argumentów niż jedno zdanie?

ocenił(a) serial na 10

chyba aż znów ich obejrze

użytkownik usunięty
marekegg94

Tłumacze w czasach, w których RTL7 był punktem dnia naprawdę się postarali się. Gry słowne i gagi są prześmieszne,gdy wymawia je Lina Inverse. Miałem w planach przetłumaczyć Slayers Next i porozumieć się z pewną osobę i stworzyć amatorską wersję lektorską.

ocenił(a) serial na 10

no szkoda, że nie ma nigdzie wersji z lektorem.

użytkownik usunięty
marekegg94

Co jak co ale można znaleźć wersja lektorską dla Slayers TV i Slayers Try. Niemniej jednak wersja z lekotrem Slayers Next przepadła.

Marieka

Oglądałem DB a slayers też mi sie bardzo spodobal, dwa inne anime inne fabuly itp dodatkowo polecam Slayers Revolution świetna kontynuacja. Pozdrawiam

Marieka

Równie dobrze krytycznie mogłbym ocenić te twoje <<wspaniałe,,Naruto''>> - bajka dla gimbazy, samurajskie łajno itp. ... Ale tak nie oceniam. Każdy ma swój gust, nie wszystkim musi się coś podobać.