PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=604347}
7,8 2,6 tys. ocen
7,8 10 1 2631
Mahō Shōjo Madoka Magica
powrót do forum serialu Mahō Shōjo Madoka Magica

=)

ocenił(a) serial na 8

wydaje mi się, że błędem było czytanie zbyt dużej ilości komentarzy, oczekiwałam cudu po 3 odcinku, a w rzeczywistości oglądałam pierwsze 7 odcinków bez mała przez 2 tygodnie, wydawały mi się mega monotonne, już miałam porzucić serię , ale jak się coś zaczełó to trzeba skończyć i jedno szczęście że tak zrobiłam i teraz mogę je szczerze polecić, tylko zalecam lekkie podejście do tematunie zrażanie się początkiem i nie czekanie na magię trzeciego odcinka i będzie gicio

ocenił(a) serial na 9
nofree

Na szczęście z przezorności nie czytam komentarzy, aby nie trafić przypadkiem na jakiś spoiler, i nie zepsuć sobie tym zabawę oglądania. W moim przypadku, po obejrzeniu pierwszego odcinka, wiedziałem, że to anime jest czymś więcej niż tylko mahō-shōjo. Nie zawiodłem się. Anime świetnie przeinacza kanon magicznych wojowniczek, co dla tych co spotkali się z tym gatunkiem jest dodatkową zaletą. Ciekawa grafika, genialna muzyka. Zaskakująca fabuła. Jedno z najlepszych anime jakie miałem przyjemność obejrzeć. Brawo!

użytkownik usunięty
Damek_

Kurde,to jest świetne anime jedne z tych które mi się podobają (oprócz madoki jest Czarodziejka z Księżyca) ten świat wiedzm taki straszny,psychodeliczny i smutne zakończenie bo przecierz nikt nie będzie o niej pamiętać a Kyuubey nawet nie wie o co chodzi.(słodkie on jest ale to jednak potwór szczególnie przemina wiedzma-czarodziejka) Szkoda mi tylko że Sakura,Sayaka i Mami nie wróciły do życia ale to i tak genialna anime