To dosyć trudne pytanie. Sama czasami się nad tym zastanawiam, i wtedy zwykle wyróżniam te dwie panie:
-Rita Santos. Z jednej strony twarda dyrektorka, z drugiej samotna, wciąż przeżywająca zawód miłosny kobieta. Nie jest taka na jaką wygląda na pierwszy rzut oka... I to mi się podoba
-Evie. Wyrozumiała, dobroduszna, mądra, nienachalna. Wierzy Zacowi ,i wierzy , że to iż nie wydaje jej swoich sekretów to tylko kwestia jego niepewności. Potrafi o niego walczyć i ufa mu bezgranicznie. Myślę , że właśnie lojalność tej postaci mnie do niej przyciąga.
Pozostałe postaci też lubię, w mniejszym lub większym stopniu, ale te dwie są zdecydowanie moimi ulubionymi.
Syrena - bardzo pozytywna postać moim zdaniem. Może troszkę zbyt ufna, przez co wpada w kłopoty za sprawą swoich przyjaciółek - nie piszę jakich bo będzie spojler :) Ale jak dla mnie bardzo fajny charakter w tym serialu. Dobra i miła a zarazem ładna dziewczyna.
Lyla - sam nie wiem co o niej mogę powiedzieć :) Bardzo pewna siebie, twarda i za bardzo nie patrzy na zdanie innych. Można powiedzieć, że idzie do celu po trupach (nie wiem czy w dalszych odcinkach, bo na razie przy 4 jestem :)) Nie patrzy na skutki swoich czynów, aby tylko zrobić to, co myśli że jest słuszne. Ma jednak w sobie coś, za co ją lubię :) Taki jej urok ^^
David / Cam - również pozytywni. Pomocni, w szczególności Cam, bo bardzo dużo przyczynił się do tego, aby Zack nie wpadł po uszy ze swoim hmm... problemem :) O Davidzie nie mówi się dużo w serialu do 4 odcinka, ale w 4 widać, że martwi się o dziewczyny i próbuje im pomóc.
Moim zdaniem bardzo dobry wybór aktorów do serialu. Nie są tak "wyraziści" jak może z pierwowzoru "H2o Wystarczy kropla" ale mają w sobie to coś. Po 1-2 odcinkach powtarzałem sobie nie, to nie może być dobre, tego się nie da oglądać. Ale z odcinka na odcinek coraz bardziej się wkręcam w fabułę i polubiłem bohaterów :)