PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661704}

Mako Mermaids: Syreny z Mako

Mako Mermaids
2013 - 2016
5,8 2,1 tys. ocen
5,8 10 1 2102
Mako Mermaids: Syreny z Mako
powrót do forum serialu Mako Mermaids: Syreny z Mako

czy one maja takie sam emoce jak z H20 czy cos?

ocenił(a) serial na 8
Koszmarxd

Na tą chwilę nie wyjaśnione jest to dokładnie, ale z tego co zdążyłem zaobserwować to na pewno dziewczyny mają możliwość kontrolowania wody (robienie różnych kształtów itd.) zamrażania jej i wprowadzania w stan gazowy (np. suszenie się). Dodatkowo mają możliwość chwilowego znikania - taka jakby zasłona (ale powiedziane zostało, że nie może to zbyt długo trwać). Zack może wprawiać w ruch różne drobne przedmioty jak zauważyłem (uruchomił stery łodzi z odległości i to nie małej). Lyla w odcinku jak dziewczyny obszukiwały dom Zacka uniosła w powietrze drobną kostkę z papieru - można więc wysnuć, że mogą wprawiać w ruch drobne przedmioty, rzucać nimi itd. i nie koniecznie musi to być coś związane z wodą...
Odpowiadając prościej na twoje pytanie: tak dziewczyny mają takie same moce jak Cleo, Emma i Ricki. Pomijając Bellę, bo takiej mocy tu nie zaobserwowałem :)

Dodatkowo z pomocą księżycowego pierścienia możliwe są różne "czary" przykładowo wytworzenie śniegu, wyczarowanie nóg...

Tyle zdążyłem zaobserwować :P

Pozdrawiam :)

aksus

dziękuję ! :))

ocenił(a) serial na 5
Koszmarxd

Potem pojawią się jeszcze inne drobne zdolności, ale nie będę ich zdradzać bo są w zasadzie źródłem fabuły poszczególnych epizodów. Powraca kontrolowanie pogody, moce Belli chyba też.