6,1 19 tys. ocen
6,1 10 1 19484
6,0 4 krytyków
Mamuśki
powrót do forum serialu Mamuśki

Największe zalety to świetny scenariusz - świetnie grający na stereotypach - oraz feomenalna gra aktorska. Wspaniale zarysowani bohaterowie. Bardzo charakterystyczni. Trafiłem kiedyś na ten serial przez przypadek - nie spodziewałem sie niczego nadzwyczajnego (na pierwszy rzut oka wyglada na koleją polską produkcję robioną niskim kosztem). Od pierwszego obejrzanego odcinka czekałem na emisję kolejnych. Potem obejrzałem serial jeszcze 2 razy na ipla. Brawo dla aktorów - Pan Stelmaszyk , Pani Wencel, Pani Celińska, rewelacyjny Karolak (to byla jescze era pre tvn-owska i przed setką g...ch komedii). Aktorzy wspaniali i mieli co grać. Jak napisałem - najbardziej niedoceniony polski serial komediowy. Polecam.

rickfreak

100% racji. Obecnie przypominam sobie cały serial w Ipla. Genialny i co najwazniejsze - śmieszny.

ocenił(a) serial na 4
MedzikDeLow

Scenariusz mocno naciągany i bazujący na prymitywnych żartach - Karolak świetnie tam pasuje, natomiast zastanawiam się co skłoniło chyba najlepszą polską aktorkę - Stanisławę Celińską do udziału w tej produkcji. Szkoda mi Ankudowicz, która też jest dobrą aktorką, ale nie ma szczęścia do ról.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 4
MedzikDeLow

Panieneczko, mniej seriali na Polsacie, to może zaczniesz odróżniać chałę od czegoś zabawnego.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
museeater

Oczywiscie że naciągany, to nie jest fabularyzowany dokument, tylko maksymalna eksploatacja stereotypów. Nie znalazłem tam zadnych prymitywnych zartów. Prymitywny humor to dla mnie np. american pie. Moze mylisz prymitywizm postaci z prymitywizmem żartów - Celińska i Karolak mają być prymitywni, jednak ciągle daleko im do np. Kiepskich. Jest to celowy zabieg, bo dzieki temu świetnie kontrastują z wysublimowanymi miłosnikami szwecji.. Najlepszy polski serial od lat.

rickfreak

OBRAZ PRAWDZIWEJ POLSKIEJ RODZINKI , W WIEKRZOSCI PRZYPADKÓW TO OBRAZ JAKNAJBARDZIEJ TRAFNY I ZRODZIN MI ZNANYCH 8 / 10 OCZYWISCIE POLSKICH RODZIN JEST JESZCZE GORZEJ , JESLI JEST DOBRZE WYSTARCZY ISKRA NP. WYJAZD JEDNEGO CZLONKA ZAGRANICE NP. DO NORWEGI :-) CZY KUPNO LEPRZEGO SAMOCHODU I PO RODZINE , WIEM CO PISZE NIERAZ TAKIE KLANY POZNAŁEM ..... BLLLE

ocenił(a) serial na 8
rickfreak

zgadzam się z autorem tematu ;)
wiele odcinków oglądałem już po kilka razy, bo często się przewijają na Polsat 2 i jeszcze żaden mi się nie znudził ;)
zawsze się śmieje jak głupi oglądając ten serial :P (akurat w moje poczucie humoru to trafia). Szkoda, że tak szybko zaprzestali go kręcić...

sebi19

to jest naprawdę dobry polski serial komediowy, można się pośmiać i chociaż oglądałam kilka razy cały serial - nie nudzi mnie, to mój ulubiony polski serial.

ocenił(a) serial na 8
3MNN

Do "ulubionego" to mu daleko ale spokojnie na 7 zasługuje, niezły scenariusz, dobra gra aktorów, przyzwoite dialogi i przede wszystkim - jest się z czego pośmiać :)

Poza tym mam jakąś słabość do Kasi A. ;)

rickfreak

Zgadzam się z Tobą. Jeden z moich ulubionych seriali komediowych. Szkoda, że powstało tak mało odcinków. Babeczki wymiatają :)

ocenił(a) serial na 8
rickfreak

Masz 100%-ową rację. Właśnie jestem po obejrzeniu jednego z odcinków na polsacie 2 już chyba po raz dziesiąty :) Jak dla mnie to jest najzabawniejszy polski serial komediowy.

ocenił(a) serial na 8
rickfreak

Jedną z zabawnych (choć może w niezamierzony sposób) rzeczy w tym serialu jest to iż bohaterowie potrafią 4 dni chodzić w tych samych ciuchach :D

No cóż, pewnie budżet mały był.

rickfreak

Dokładnie ten serial jest niedoceniony ... Podobno oglądalność była za mała żeby cos myśleć dalej ..
w każdym razie ja lubie wracać do tego serialu ;) Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 7
rickfreak

zgadzam się, w dodatku pomysł na serial był oryginalny a nie wzorowany na zagranicznych produkcjach

rickfreak

Naprawdę dobry serial komediowy (obok 13 Posterunku 1sezonu i Czarnej żmii I sezonu ) jedyny który jest tak naprawdę śmieszny. Kapitalny Stelmaszyk, Karolak - życiowa rola, świetni i doskonale dobrani pozostali aktorzy, niezłe dialogi. Szkoda jedynie że nie nakręcili 2 sezonu

ocenił(a) serial na 9
zaskroniec

Zgadzam się z Wami, zawsze lubię do niego wracać. Gnioty są ponad 10 lat, a tu, niestety, tylko jeden sezon.

Niebieskooka_3

I chwała Bogu, ze tylko jeden.
Gdyby zrobili wiecej, to tak samo stoczyłby sie ten serial jak pozostałe.

Kwiryniusz

zgadzam się całkowicie, najbardziej niedoceniony polski serial komediowy. Bardzo bazuje na stereotypach, ale przez to można dobrze się niektórym przyjrzeć własnemu zachowaniu. Świetny na poziomie, wszystkie odcinki bardzo zabawne.