PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=406163}
6,1 19 tys. ocen
6,1 10 1 19439
7,0 2 krytyków
Mamuśki
powrót do forum serialu Mamuśki

"Mamuski" to chyba jedyny serial robiony na zlecenie telewizji polsat w ostatnich latach, ktory trzymal poziom dobrej, polskiej komedii. Naprawde wielka szkoda, ze powstalo tylko 30 odcinkow. Ale nawet jezeli, na litosc Boska: mogli nie "trzymac" podejmowania decyzji "anulujemy czy nie" na ostatnia chwile, bo serial zostal przerwany w najlepszym momencie, kiedy nastepne odcinki moglyby byc naprawde smieszne. Ja rozumiem, ze wedlug wladz Polsatu serial mial mala ogladalnosc, ale inne, beznadziejne seriale(np. nowe, kompletnie niesmieszne odcinki "Swiata Wedlug Kiepskich", calkiem popsuta "Rodzine Zastepcza plus, ktorej powiedzieli basta DOPIERO w zeszlym roku) ciagneli, badz ciagna nadal, a uwazam ze pewnie lepszej ogladalnosci wcale nie maja. Jak juz chca konczyc krecenie, to niech chociaz dokoncza serial, chocby dla fanow, ktorzy potem beda podwojnie zawiedzeni.
P.S przepraszam za brak Polskich znakow. Korzystam z francuskiego laptopa, a nie mam czasu zeby poprawiac wyrazy slownikiem Firefoxa...

ocenił(a) serial na 9
anelise12

Zgadzam sie w calej rozciaglosci :)

ocenił(a) serial na 9
kinomaniak21

Ja też się zgadzam, uważam, że zmarnowali potencjał tego serialu. Głównym atutem był świetny dobór aktorów do ról, wszyscy grali fenomenalnie, a to rzadkość w polskiej tv. No i sam scenariusz też był niezły, nawet jeśli zdarzały się słabsze odcinki to nadrabiały ekspresją aktorów, więc też było śmiesznie. Naprawdę, wydają kasę na gorsze szmiry, bo nie wierzę, że ktoś jeszcze ogląda "Samo życie". Albo wspomniana "Rodzina zastępcza" ciągnięta na siłę - niestety później już żadne dzieciaki nie były w stanie dorównać tym pierwszym, które niestety już dorosły.
Takie seriale jak "Mamuśki" dowodzą, że w Polsce można zrobić dobry serial komediowy, tylko stacje kompletnie nie radzą sobie z promocją własnych produktów. Wydają miliony na reklamy miernot, a pod nosem mają często seriale z dużym potencjałem, tylko ludzie są niedoinformowani albo emitują je o złych porach.

adonae

święte słowa

ocenił(a) serial na 8
adonae

Dobrze, mówisz - samo życie i inne bzdury ciągną się latami, aż rzygać się chce... A serial, który naprawdę miał w sobie potencjał, został zakończony w takim momencie, kiedy mógł się naprawdę rozkręcić na dobre...

użytkownik usunięty
anelise12

Zgadzam się z tobą, serial bardzo dobry nie raz można było wybuchnąć śmiechem. Ale cóż Polsat woli kręcić tasiemce.

ocenił(a) serial na 10
anelise12

no to byl najlepszy serial jaki ogladalem mogli by powrocic do niego a nie jakies nowe gowno nagrywaja co jest bardziej glupie niz smieszne