Czy oni nie przypominają Wam agentów Muldera i Sxully z ,,Archiwum X"? Chodzi mi tu o sceny, kiedy Martin wygłasza jakieś niestworzone, maniackie teorie, a Diana przywołuje go do porządku.
co prawda to prawda, konflikt racjonalisty i romantyka : D Ale nie zapominaj, że Martin i Diana byli rodzeństwem
Tak, tak, oczywiście. Podobieństwo dotyczy tylko podanej przeze mnie sytuacji. Nigdy bym nie podejrzewał ich o jakieś relacje typu 'to coś więcej niż przyjaźń', jeśli do tego zmierzasz. Zresztą, w jednym z odcinków był nawet taki fajny gag (to chyba była odcinkowa dylogia ,,Dzień Cieni" z 3. sezonu): dziewczyna rozmawia z Martinem i Dianą i podejrzewa że są parą. Gdy oni o tym usłyszeli, uciekli na przeciwległe krańce Ziemi : D.
Parę miesięcy temu sam to zrobiłem : D. Niestety online znalazłem tylko 2 pierwsze sezony...
Oczywiście że po polsku. Angielskiego dubbingu nie trawię, rzadko mogę powiedzieć że mi się podoba. Poza tym nie jestem na tyle dobrze osłuchany z ang żeby coś oglądać...
Ja mam właśnie odwrotnie. Polski dubbing niezbyt mi podchodzi, a z angielskim mam do czynienia już bardzo długo, więc obejrzenie filmu/bajki w tym języku to żaden problem. Swoją drogą polecam, dobra metoda na podszlifowanie języka! :)
Może i tak ale ja tam wolę oglądać film po angielsku z napisami, również można coś wyłapać a przynajmniej nie trzeba siedzieć ze słownikiem. No i również czytam coś nie coś po angielsku, przewodniki do gier różnych, tego typu rzeczy. Również pomaga ; ). Teraz np próbuję przetłumaczyć Kodeks do takiej gry figurkowej Warhammer, może kojarzysz ?