PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=174110}

Martin tajemniczy

Martin Mystery
2003 -
7,3 1,9 tys. ocen
7,3 10 1 1881
Martin tajemniczy
powrót do forum serialu Martin tajemniczy

Czy oni nie przypominają Wam agentów Muldera i Sxully z ,,Archiwum X"? Chodzi mi tu o sceny, kiedy Martin wygłasza jakieś niestworzone, maniackie teorie, a Diana przywołuje go do porządku.

Tom_96

co prawda to prawda, konflikt racjonalisty i romantyka : D Ale nie zapominaj, że Martin i Diana byli rodzeństwem

ocenił(a) serial na 10
emmeline37

Tak, tak, oczywiście. Podobieństwo dotyczy tylko podanej przeze mnie sytuacji. Nigdy bym nie podejrzewał ich o jakieś relacje typu 'to coś więcej niż przyjaźń', jeśli do tego zmierzasz. Zresztą, w jednym z odcinków był nawet taki fajny gag (to chyba była odcinkowa dylogia ,,Dzień Cieni" z 3. sezonu): dziewczyna rozmawia z Martinem i Dianą i podejrzewa że są parą. Gdy oni o tym usłyszeli, uciekli na przeciwległe krańce Ziemi : D.

Tom_96

To był świetny serial. Muszę go znowu pooglądać :D

ocenił(a) serial na 10
emmeline37

Parę miesięcy temu sam to zrobiłem : D. Niestety online znalazłem tylko 2 pierwsze sezony...

Tom_96

Po polsku? Bo ja oglądam po Eng, na youtube są odcinki.

ocenił(a) serial na 10
emmeline37

Oczywiście że po polsku. Angielskiego dubbingu nie trawię, rzadko mogę powiedzieć że mi się podoba. Poza tym nie jestem na tyle dobrze osłuchany z ang żeby coś oglądać...

Tom_96

Ja mam właśnie odwrotnie. Polski dubbing niezbyt mi podchodzi, a z angielskim mam do czynienia już bardzo długo, więc obejrzenie filmu/bajki w tym języku to żaden problem. Swoją drogą polecam, dobra metoda na podszlifowanie języka! :)

ocenił(a) serial na 10
emmeline37

Może i tak ale ja tam wolę oglądać film po angielsku z napisami, również można coś wyłapać a przynajmniej nie trzeba siedzieć ze słownikiem. No i również czytam coś nie coś po angielsku, przewodniki do gier różnych, tego typu rzeczy. Również pomaga ; ). Teraz np próbuję przetłumaczyć Kodeks do takiej gry figurkowej Warhammer, może kojarzysz ?

Tom_96

nie specjalnie :D Nie jestem wielką fanką gier tego typu, a nawet wcale.