Czy TVP w ogóle zmieści się w takiej ilości odc? Z moich obliczeń wynika, ze zabraknie co najmniej jeszcze jednego (102) odc, zeby zamknąć fabułę?! Chyba, ze mają zamiar wypuścić ok 85min ostatni odc! Albo wykroja wszystko co sie da z oryginału, a odc jest cudowny i wkurze się okropnie :( Jak chcą to rozwiązać, mam nadzieję, ze nie zostawia nas bez dokończonej fabuly :((((
Fabuła została dokończona ale niestety zauważyłam, że tvp wycinala fragmenty z odcinków. Np skrócony został fragment zabójstwa Korhana ( dopiero we wspomnieniach Suhan widzimy, że Ryza strzelił do niego dwa razy). Trochę nie fajnie. Ale na YT widziałam całe odcinki z polskimi napisami.
Tez to zauważyłam, wycięli też scenę, w której Cesur dowiaduje się odbierając telefon, że Ryza porwał Suhan. A była to dość istotna scena, zważywszy na to, iż potem nie wiadomo skąd o wszystkim już wie i jest załamany... Też oglądałam wszystko w internecie i to już rok temu :)
A jednak! Bezczelnie pozbawiono widzów pięknego widoku szczęśliwych Cesura, Suhan i malego Korhana na jachcie tuż przed samym końcem :( no to już przesada, to akurat było bardzo ważne zamknięcie historii. To były tylko z 2 minuty, ale oczywiście trzeba wyciąć.
Ja osobiście nie oglądam serial Tureckich w originale dlatego tez się mniej denerwuje i nawet nie zauważam że cokolwiek wycieli :)