Odcinki zostały ułożone niechronologicznie przez autora (producenta) anime. Nie należy zmieniać ich kolejności, zabieg wymieszania odcinków został wprowadzony celowo;)
Dokładnie. Za drugim razem, gdy oglądałem chronologicznie było bez sensu - lepiej robić to tak jak leciało w TV ;)
no wgl beznadziejnie zrobili w polskim wydaniu bo juz powinno byc niechronologicznie zeby byl lepszy efekt tego wszystkiego !
Ja proponuję najpierw oglądać niechronologicznie, a dopiero potem, jeśli seria cię dostatecznie zainteresuje, obejrzeć ją jeszcze raz chronologicznie.
Oryginalne ustawienie odcinków jest skonstruowane tak, aby podnosić poziom napięcia, a w ostatnim odcinku jest punkt kulminacyjny.
Przy chronologicznym ustawieniu widać więcej powiązań pomiędzy odcinkami i ciągi przyczynowo-skutkowe, co może bardziej zaciekawić fanów.
Ogólnie świetna seria! Pozdrawiam! :D
PS. Jeśli chcesz obejrzeć cały serial razem z emitowaną aktualnie drugą serią to niestety należy go obejrzeć chronologicznie. Właśnie tak jest teraz puszczany w TV, a pomiędzy odcinki serii 1 są wstawione w odpowiednie miejsca odcinki serii 2.
Ja obejrzałem chronologicznie. Taki już jestem, że wolę wszystko oglądać chronologicznie. :P
To już zależy czy chcesz się skupić na fabule, czy na pokręceniu. Ja wolałem na fabule, a kto inny może na tym drugim.
Najlepiej obejrzeć dwukrotnie /podwójna frajda/, raz tak, raz tak. Ja pierwszy raz obejrzałem chronologicznie, ale to kwestia gustu. Zgadzam się jednak ze zdaniem tych co twierdzą że należy obejrzeć odcinki w kolejności ustalonej przez twórców, jednak czy to będzie za pierwszym razem czy za drugim to mniej istotna kwestia.
Jak dla mnie ważne, bo za pierwszym razem ucieka element zaskoczenia i poczucie złożenia wszystkiego do kupy.