PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64206
6,3 6 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Czerwony Jaś

ocenił(a) serial na 10

Jak sądzicie czy Patrick Jane może być Czerwonym Jasiem?. Mam takie wrażenie, ze to bardzo możliwe, w końcu kontroluke nad wszystkim/

ocenił(a) serial na 10
krawat1986

Wg mnie nie. Przecież nie zabijałby swojej żony i dziecka. Zresztą co miałeś/aś na myśli pisząc: "w końcu kontroluje nad wszystkim"?

ocenił(a) serial na 9
krawat1986

myślę, że to całkiem prawdopodobne

stefaniak

oj ludzie, ludzie, najpierw obejrzyjcie te 2 sezony i dopiero się wypowiadajcie.

krawat1986

wiesz to całkiem możliwe, oglądam właśnie dopiero trzeci odcinek i mentalista jest na tyle dziwny ,że mógłby byc sam mordercą z tym jego umieszkiem

basik_12

uwierz, że to nie on :)

Creep92

twierdzisz tak bo pewnie znasz koniec, ale jak to bywa w serialach to bywają zmiany w fabule , np Mentalista miał byc mordercą w zamiarze ale w końcu zmienieli na to że nie jest

ocenił(a) serial na 10
basik_12

Creep92 ma rację - skończ drugi sezon, to będziesz wiedział, kto nim jest :)

krawat1986

Dziwne jest to, że po obejrzeniu paru odcinków twierdzicie, że Patrick Jane ma rozdwojenie jaźni niczym w The Window z Johnnym Deepem, ten temat w kryminałach jest zbyt pospolity, poza tym w ostatnim odcinku sezonu drugiego występuje Red John, chyba Jane nie użył telekinezy i nie podniósł swojego krzesła oraz pozabijał wszystkich tam zebranych???

Na samym początku jak obejrzałem odcinek w którym były Szef nieoficjalnie oddał dla Lisbon sprawe Red Johna i powiedział, że wyjeżdża do siostry na Hawaje, a na końcu Red John podłącza się pod ich sieć i przekazuje wiadomość więc myślałem, że to ich szef. Teraz moi podejrzani to Kristen - zbyt cienki głos Red Johna, taki efekt daje modulator głosu używany przez kobiete + postura i wysokość pasują, ale wiek już nie, być może jest tak, że ona przejęła pałeczke bądź sama stworzyła legende Red Johna. Tak czy siak to ktoś kto ma dostęp do biura CBI, znając amerykański gust będzie to ktoś z grupy Lisbon - ich ojcowie matki itp. aby zaskoczyć i zszokować widzów.

ocenił(a) serial na 10
krawat1986

Ja podejrzewam Grace :> Po pierwsze dlatego że ma rude włosy i w ogóle jakaś taka podejrzana.

krawat1986

Moim skromnym zdaniem... uważam, że Patric nie mógłby być czerwonym jasiem, mam swój typ. Oglądając uważnie dwa sezony wytypowałem policjanta... pomijam imiona bo nie mam pamięci do nich, zwłaszcza, że te osoby nie odgrywają w serialu większej roli. Wiec na początku można wnioskować po tym jak Czerwony Jaś komunikował się przez wewnętrzą sieć policji, że jest to jakiś haker lub policjant... początkowo nie wiedząc co będzie dalej obstawiałem ze to zwykłe włamanie teraz uważam, że to policjant. Niejako potwierdzeniem tej tezy jest kobieta, która postrzeliła Sama Bosco i jego ludzi... zwróćcie uwagę, że tuż przed otruciem przechodzi obok niej policjant, który ją czymś smaruje, a ona chwilę wcześniej się do niego uśmiecha bardzo życzliwie... oczywiście twarzy policjanta nie widać... Ostatnim moim argumentem jest spotkanie Patrica z pyskatym policjantem o bardzo dziwnym głosie w domku, gdzie dochodzi do morderstwa dziewczyny przez jej współlokatorke i chłopaka, którzy właśnie naśladowali Czerwonego Jasia, a on przyszedł sam do tego domu by dowiedzieć się kto go naśladuje, by się ich pozbyć, co z resztą potwierdza spotkanie Czerwonego Jasia z uwięzionym na krześle Patrickiem...

PROSZE WYPROWADŹCIE MNIE Z TEGO TOKU MYŚLENIA, BO JAK NIE TO DLA MNIE 3 SEZON NIE BĘDZIE MIAŁ SENSU

krawat1986

zobacz sobie odcinek " Przyjaciele Czerwonego Johna" . Jest to bodajże 11 odcinek 1 sezonu. Po zobaczeniu całego odcinka odpowiedz jest ewidentnie na NIE!

ocenił(a) serial na 9
krawat1986

Oglądnij sobie pierwszy odcinek, pierwszego sezonu. Pod koniec jest "flashback" jak wchodzi do swojego mieszkania i zastaje kartkę od czerwonego Johna, żeby nie wchodził do pokoju i widział co zrobił z jego żoną. Po otwarciu drzwi widać znak z krwią na ścianie.

ocenił(a) serial na 9
magnum545

w pierwszym odcinku 1 sezonu na samym początku jest scena, kiedy wynoszą na noszach zamordowaną kobietę i wtedy mentalistę zaciekawił tatuaż jednego z koronerów z wizerunkiem śmierci z kosą w czerwonym kapturze, ciekawe czy ma to jakieś znaczenie w serialu.

tutaj wyidać ta scenę (0:42)
http://www.youtube.com/watch?v=vxBKotIP-ZY

ocenił(a) serial na 8
koko_szanel

to może mieć jakieś znaczenie, w końcu to 'The Mentalist' ;)