RJ ustami Lorelai mówi że ponieważ PJ złamał zasady to będzie zabijał częściej dopóki PJ go nie złapie albo on jego. Rozumiem że PJ nie może złapać RJ ale w drugą stronę to przecież łatwizna. W czwartym sezonie było powiedziane że RJ mógłby bez trudu zabić PJ ale to zbyt proste, bo on chce go nawrócić, zrobić z niego swojego ucznia. Ale teraz RJ chyba już się wyzbył złudzeń, więc dlaczego PJ jeszcze żyje???????????????????
fajnie byloby gdyby Patrick okleil sciany domu RJ zdjeciam z miejsc zbrodni -jego zbrodni .
widzisz - tak to jest gdy ktos odbiera ci to co kochasz .odebrales mi zone i córke .a ja ci odebralem wszystko .zle uczynki wracaja ze zdwojona sila
temu mozna zaradzic - wchodzi podaje tace z jedzeniem ,wchodzi ze sluchawkami na uszach niech slucha Linkin Parku (tej muzyki nie da sie zignorowac i wychodzi)
jeszcze w ramach kary RJ musi przez caly dzien ogladac i sluchac Hanny Montany(lekkie odstepstwo od jego gustu)
od Hanny Montany lepszy będzie death metal - całkowite zaprzeczenie muzyki klasycznej którą RJ uwielbia
chcialem mu dac cos w rodzaju one direction, jonas brothers . decyduje sie na jarzebine z przebojem koko koko euro spoko
ale pamietasz jak bylo podkreslane podobienstwo w umiejetnosciach RJ I PJ ? manipulacja itd RJ manipulowal ludzmi zeby oni dla niego zabijali ludzi którzy stali sie niewygodni a PJ moze zaczac manipulowac ludzmi aby zabili RJ
gdy PJ odkryje tozsamosc RJ to bedzie chcial go zabic ale jesli to zrobi zostanie aresztowany(chociaz po sprawie z 3 sezonu to moze by odpuscili) i tu motyw manipulacji: PJ spotka sie z rodzinami ofiar RJ i namówi ich do morderstwa RJ
wyszlo mi modulowanie glosu na RJ :) jego buzki tez mi wychodza ,podczas malowania z bratem strzelilem jedna na scianie :)
nie :) robilem wystrój brata do pokoju i chcial jakas buzke na scianie :) to mu namalowalem ,farba oczywiscie i jego nauczylem buzke robic
albo taki motyw ze klonujesz karte sim ,wypuszczasz jednego podejrzanego jednak caly czas podluchujesz rozmowy :)
jesli np bertram zostaje wypuszczony a rozmawial z kims przez telefon to on moze byc RJ
nie chodzi o informatyka bo to bedzie pierwsze skojarzenie
chodzi o to ze którys z 7 mógl to zrobic
jedna rzecz mnie zastanawia : ogladalem mentaliste z lektorem i tego nie wylapalem
w ostatnim odcinku 3 sezonu Carter odbiera telefon od Lisbon i ma taki RJowaty glos ( niemal identyczny) ale ostatecznie okazuje sie ze jest falszywym RJ . to potwierdza moja teorie ze RJ to wiecej niz jeden czlowiek
niekoniecznie, Carter miał RJowaty głos bo miał za zadanie udawać prawdziwego RJ dlatego mówił tak miękko
ja próbuje tez mówic tak miekko jak Carter i mi nie wychodzi . chyba ze on dzialal juz w czasach Visualize ( byl na farmie z RJ) i od tego czasu ogarnial jego glos
mi tylko wychodzilo z poezja i glosem :)
tiger tiger burning bright
in the forest of the night
what immortal hand or eye ?
could framed fearfull symetry
to wychodzi mi jak RJ ale nic innego
ale prawda jest taka ze ja predzej bede mial wzorowe zachowania w szkole niz odkryjemy wszystko na temat RJ
tak w skrócie: RJ udawadnia PJ ze nie wazne co ten drugi zrobi zawsze bedzie przegrany a jego nie zabije bo chce podziwiac jego dalsze porazki ?
nie podziwiać porażki tylko toczyć swoistą " grę w kości" i mimo, że RJ oczywiście w swojej pysze uważa, że on wygra to jednak pewności nie ma, powiedział przecież " albo Ty zabijesz mnie albo ja Ciebie"
dotychczas byl na wygranej pozycji bo zawsze wszystko obserwowal z daleka i przez swoja nieostroznosc i zly dobór ludzi odslonil sie czesciowo , przypomnij sobie ze w 3x24 gdy czlowiek przedstawil mu sie jako Red John to Patrick sie nie zawachal co swiadczy ze jezeli to spotkanie ma wygladac podobnie to RJ nie ma szans na zwyciestwo - bo tak naprawde Jane jest jak bestia w klatce która symbolizuje jego taka naiwnosc,determinacje ,nienawisc a co robi bestia w klatce ? wpada we wscieklosc i niszczy klatke ,w swiecie seriali czytalem ze sa 2 opcje : albo Jane zginie z reki RJ albo RJ trafi do pierdla
jezeli to Patrick pierwszy sie dobierze do RJ po odkryciu jego tozsamosci to RJ bedzie mial kolejna swoista gre -" z dupy jesien sredniowiecza "
Jane mu nie odpusci bo nie bedzie mial nic do stracenia - rodzine stracil ,jedyne co mu zostalo to Rigsby,Cho,Van Pelt i Lisbon , z kolei RJ tez nic nie ma -poza kasa , i lipnymi przyjaciólmi nie ma nic tyle ze on sam dokonal takiego wyboru , moze nawet ktos z CBI pomoze Janowi zabic RJ - watpie czy jakikolwiek powazny policjant pozwolilby zeby taka szmata która zabija dzieci trafila do wiezienia gdzie bedzie mial ochrone,dach nad glowa ,wyzywienie
poza tym spójrz na to od takiej strony
RJ nie boi sie Patricka ale jakos nigdy nie potrafil stanac z nim do osobistej konfrontacji( w sensie ze nigdy nie pojawial sie bez swoich ludzi a jak sie pojawial to tylko wtedy gdy PJ nie potrafil sie uwolnic (2x23)
RJ mial tyle okazji na zabicie PJ ale nigdy nie skorzystal
RJ gada : ty zabijesz mnie albo ja ciebie -czy RJ bedzie walczyl sam czy ze swoimi jeleniam
no nie tyle nie potrafi co nie chce, bo to by oznaczało koniec gry, ale właściwie powinnam napisać , że nie chciał, bo teraz to potyczka zmierzająca do finału się rozpoczęła.
RJ ma wsparcie, no ale Patrick też je ma.
a wiesz jaka jest róznica miedzy wsparciem RJ a wsparciem PJ
- ludzie RJ zabija kazdego zeby zagrac CBI na emocjach
- ludzie PJ nie zabija nawet najblizszej RJ osoby bo dzialaja moralnie
-RJ ma takich ludzi ze nie wiadomo kto jest kim,moze nawet slugusem RJ moze byc facet z Mcdonaldu który nasluchuje o czym gadaja mundurowi
i jak kilku gliniarzy ma walczyc z kims kto nie wiadomo jak wielu ma ludzi
no zgoda, układ sił jest nierówny, tym bardziej, że teraz będzie jeszcze gorzej bo jak Patrick ma prowadzić rozgrywkę korzystając z wsparcia CBI skoro jest Bertram na liście i Haffner no i agent FBI, Homeland oraz szeryf. Co pozostało Patrickowi. , skorzystać z wsparcia oczywiście Lisbon i zespołu no i może będzie starał się o pomoc bogatych znajomych np. Mashburna
watpie czy poprosi Mashburna bo :
-jak wiemy Teresa Lisbon zyje tylko praca a Mashburn zaciagnal ja do wyra ( to chyba bylo mission impossible) a jak wiemy RJ a moze nawet jego ludzie maja taki urok osobisty i cos co przyciaga ludzi ,on nawet moze byc wspólnikiem RJ bo jest kasiasty a RJ wynajal samolot ,limuzyne,farme wiec on moze pomoagac RJ , zauwazyles ze on byl pokazany w czerwonym sweterku ? niby to tylko kolor ale sprowadza za soba podejrzenia
co do mundurowych podejrzanych-przed nimi nie ukryjesz ze chcesz dopasc RJ bo maja oko na twoja prace ( przynajmniej haffner ) na miejscu Patricka zastrzelilbym wszystkich 7 , jakas szansa ze RJ naprawde zginal