PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64350
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Gorąca proźba

użytkownik usunięty

Mam goraca prozbe, czy ktos by mogl mi polecic jakas ciekawa bezpieczna i bezplatna strone z trikami mentalistycznymi. Bardzo interesuje sie psychologia, i tego typu sprawami,a po ogladnieciu serialu ktory jest oczywiscie swietny zaciekawily mnie jego zdolnosci. Ta wiedze jest mi potrzebna tylko do zwiekszenia wiedzy na temat moich zainteresowan, nie bede jej wykozystywal w niekozystnych celach, wiec prosze o pomoc. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9

Myślę, że do tego trzeba mieć wrodzony talent i predyspozycje. Technikami manipulacji posługuje się NLP zaprezentowane w którymś odcinku. Jest bardzo dużo książek na ten temat kursów itd. Jeśli mieszkasz w większym mieście to na pewno znajdziesz grupę z trenerem który wprowadzi Cię w podstawy. W internecie jest bardzo dużo stron przeznaczonych temu tematowi. I myślę że najlepiej będzie zacząć od tego. Na kursach możemy poćwiczyć, a potem wypróbować nasze zdolności na rodzinie, znajomych. Tak jak pisałem wyżej trzeba mieć jednak do tego pewne predyspozycje, choć na kursie spotkałem też osoby z natury nieśmiałe które dzięki NLP chciały zwalczyć tą cechę. Więcej profesjonalnych informacji znajdziesz na stronach tematycznych. Jednak radzę spotkać się najpierw na spotkaniach w lokalnej grupie zanim wybierzesz się na kurs za kilka tys zł. W Krk płaciłem po 20 zł za 1,5h spotkanie w 20 os. grupie.

użytkownik usunięty
j3sion

1.Byłby ktos tak dobry i napisal w ktorym odc byly zaprezentowywane techniki NLP
2. Z tego co zdazylem juz zorietowac (moge sie mylic) i Ty tez poruszyles ta kwestie, ze NLP jest "chyba" praca nad soba, nad swoimi lekami, narwicami, fobiami, jak i nad swojom kreatywnoscia. Szukalem na roznych stronach przed zalozeniem tego tematu ale nie potrafilem tego dokladnie nazwac, az natrafilem na okreslenie "mentalista", ktory to mnie zaciekawil. Interesuje mnie w jak latwy/trudny sposob mozna wplywanie na ludzkie uczucia, emocje, zainteresowanie soba innego czlowieka bez zbednego, bezcelowego wysilku, niz na hipnozie czy czyms podobnym. Prosze o dalsza pomoc

ocenił(a) serial na 9

programowanie neurolingwistyczne (NLP) to bardzo szeroka dziedzina, jeśli naprawdę się tym interesujesz to warto żebyś sobie o tym poczytał. W sieci jest na prawdę dużo ciekawych stron. A w Polsce mamy naprawdę świetnego specjalistę w tej dziedzinie jakim jest Mateusz Grzesiak, polecam odwiedzić jego stronę. A jeśli chodzi o żywe, autentyczne przykłady mentalisty to od razu przychodzi mi na myśl jedno nazwisko Darren Brown, ten koleś jest naprawdę niesamowity. Typowy przykład mentalisty z krwi i kości a nie tylko bohatera serialu.

ocenił(a) serial na 9

To było w odcinku z hipnotyzerem, jako że "pochłonąłem" serial w ciągu 3 dni nie pamiętam który to był odcinek, a wszystkie odcinki wykasowałem. Wierzcho dał Ci dobre rady jeśli na poważnie o tym myślisz, nie jest to tak łatwe i proste. Chyba że tak jak napisałem jesteś wyjątkowo uzdolniony w tej dziedzinie. Pozostają Ci strony internetowe, książki, a w przyszłości kurs z samym Grzesiakiem. Takich rzeczy nie da się nauczyć z dnia na dzień. Trzeba ćwiczyć na tzw. "żywym towarze" bo bez tego nic z tego nie będzie. Nawet po roku nie będziesz czarował i widział wszystkiego tak jak robi to Patrick Jane w filmie. Pozostaje się nie zniechęcać i ćwiczyć im więcej tym lepiej.

użytkownik usunięty
j3sion

Wiem ze tonie jest łatwe ani proste. Siegam do ksiazek i filmikow, stronki sa fajne a najlepsza chyba Grzesiaka, ale jak pisze na niekj ze trzeba grubo zaplacic, na innych tez tak pisze. Oczywiscie cwiczylbym, bo mam wlasnie taki "zywy towar" w domu. To ze nawet przez rok nie da sie nauczyc takiem jak to nazwales "czarów", ale mnie to nie zniecheca, bo takie "czary" to ja moge cieczyc a cwiczyc. W mojej miejscowosci raczej takie kursy sie nie organizuje, sprawdzalem. Patrick'a (choc topostac fikcyjna) i Darrew'a (jako osobe zyjaca) podziwiam naprawde.

I prosze o kolejne doradztwo do tematu, oraz do Pomocy z odcinkiem, jak i czy w porownaniu z innymi stronkam, na tą od Grzesiaka wartoprzeznaczyc pieniadze, bo baprawde sie nie orictuje w tych cenach w necie. Prosze o wyrozumialosc.