PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64381
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Zacznę oczywiście od tego, że umiejętności Patricka są wylobrzymione jednak jest w tym wiele prawdy, narzucanie sugestii, czytanie ludzi i tak dalej. Interesują mnie takie psychologiczne zagadnienia dlatego prosiłbym jeżeli ktoś potrafi pomóc o materiały, w postaci tytułów książęk takich które mnie zainteresują, hipnoza to już swoją drogą. Zapraszam również do dyskusji na temat umiejętności 'Mentalisty" .

użytkownik usunięty
No_eXiT

Podłączam się.

ocenił(a) serial na 7

Podejrzewam, że odp. znajdziecie na forum "Lie to Me". Gdybym czegoś takiego szukała, to wygooglałabym takie hasła jak np. analiza sygnałów niewerbalnych / kłamstwa itd., czy może nawet NLP. Pełno jest takich książek od poradników, po te bardziej naukowo (psychologiczne). Ale od ich czytania to raczej nikt mentalistą nie zostanie, ale rozumiem, że nie taki jest zamiar :)

ocenił(a) serial na 9
creep_

Ja kupiłam " i Ty jesteś mentalistą!" Manuel Horeth, Magdalena Eder, powiem szczerze, że prosta książka i nie spełniła moich oczekiwań do końca .. jednak część prawdy zawiera i są tam proste ćwiczenia, wszystko zależy od waszej chęci. Można sobie zakupić. Bardziej polecam zakupić dostęp do materiałów ze str. "mentalizm_pl" ok 37zł. Przyznam, że tu jestem na + zobaczycie :)

ocenił(a) serial na 7
Anixauke

Tzn. że wychodzi Ci lepiej niż Rigsby'emu z Lisbon w odcinku o hipnozie? ;]

ocenił(a) serial na 10
Anixauke

co do strony, jakoś spotkałem się ze zbyt dużą ilością fejków w necie abym wykupywał w ciemno za 40 zł kota w worku.

ocenił(a) serial na 10
No_eXiT

jedną z najbardziej znanych pozycji jest książka " Tricks of the Mind " , polska wersja to" Sztuczki umysłu " Derrena Browna,
kto wie czy nie z telewizyjnego show Browna wzięło się nazwisko Jane w Mentaliście, ( chociaż Jane ma też na drugie imię żona Bakera),jest to pozycja typu pop a nie stricte naukowa oczywiście. ciekawa jest ( ale to już inne klimaty ) książka W co grają ludzie: Psychologia stosunków międzyludzkich autorem jest psychiatra amerykański Eric Berne

ocenił(a) serial na 7
No_eXiT

Właśnie dostałam spam o jakimś szkoleniu trochę w tym temacie: http://www.bodylanguageinstitute.pl/index.php/pl/

ocenił(a) serial na 10
No_eXiT

Można by jeszcze przeczytać "Mowę ciała" Joe Navarro, byłego agenta FBI. Całkiem ciekawa, choć pokazuje, że do poziomu Jane'a potrzeba byłoby wielu lat ćwiczeń. :)

ocenił(a) serial na 10
Lajonowa

Fajny wątek, chętnie bym przeczytała o tej mowie ciała czy czymś przystępnym, ale nie mam złudzeń, że nabędę jakichś wielkich umiejętności... Ciekawie jednak piszecie, obczaję te tytuły i strony w necie.

ocenił(a) serial na 10
nastasja_filipovna

Dzięki za zainteresowanie, i pomoc. Zaraz biorę się do roboty. Ograniczam się do darmowych stuffów, biblioteka i internet gdzie raczej znajdę czego będę potrzebował, o kupnie czegokolwiek, książki pomyślę jeżeli wciągnę się w to głębiej.

ocenił(a) serial na 10
Lajonowa

Lajonowa, czy poziom Jane'a w ogóle istnieje? rozumiem, że potrafi obserwować, widzi sygnały niewerbalne i tak dalej. Ale często jego umiejętności zadziwiają i nie wierze w nie.

ocenił(a) serial na 10
No_eXiT

Wiara to już sprawa zgoła indywidualna. :)

ocenił(a) serial na 10
No_eXiT

Jutro wypożyczam W co grają ludzie ? : psychologia stosunków międzyludzkich / Eric Berne i teraz pytanie którą książkę kupić najpierw, SZTUCZKI UMYSŁU - Derren Brown czy i Ty jesteś mentalistą!" Manuel Horeth, Magdalena Eder. Raczej zdecyduje się na Sztuczki umysłu.

ocenił(a) serial na 10
No_eXiT

dobra decyzja na początek, pooglądaj też show Browna

ocenił(a) serial na 10
jagamiga1

potwierdzam gość jest niesamowity choć ma jak dla mnie bardzo dużo ekspresji to mnie trochę denerwuje, nie ma jak PJ ;-D

ocenił(a) serial na 9
No_eXiT

może się trochę nie opłaca, ale ja kupiłam a warto, otrzymujesz taki kod dostępu i dokument pdf szyfrowany.. może deal ? :) :)

ocenił(a) serial na 10
Anixauke

odezwij się jakoś pogadać bym chciał :p

ocenił(a) serial na 10
No_eXiT

Wyolbrzymione ? Wydaję mi się że bardzo solidnie pokazane, pamiętaj też że on od małego z ojcem się szkolił, już w wieku 8 lat z zamkniętymi oczami potrafił rozpoznać stop metalu, jego poziom jest niemożliwy la nas :)