Moim typem na Red Johna jest i tu wszystkich myślę że zaskoczę -Ron. Jest z poza listy pojawia się często w
odcinkach.Wita się lub tylko oznajmia że osoba podejrzana czeka na przesłuchanie. Znajduje się w przedziale
wiekowym.Pracuje w CBI , wzbudza sympatie.I byłby zaskoczeniem,ponieważ nie pozorny niby go znamy niby nie. No i
Patrick gdy go tylko widzi (wydaje mi się) śledzi go wzrokiem.
Właśnie śledzę amerykańskie fora i widzę że niektórzy tez tak myślą, puf a myślałam że byłam pierwsza:(
Ciekawi mnie czy na film webie tez już ten wątek poruszył?
Wydaje mi się, że nie :)
Zapewne Ron okaże się jakąś postacią związaną z Red Johnem, albo może pomoże go złapać? Kto wie.
Oczywiście, że ta propozycja już tu została poruszona, nie wiem, czy jakaś w ogóle nie była. ;] Oprócz CBI Rona jest też drugi charakterystyczny pracownik - CBI Karl. Moim zdaniem żaden z nich nie jest RJ ;] co najwyżej wtyka.
Poszperałam i Karl pojawił się dopiero w 3 sezonie. Ja się najbardziej skupiłam na informacji że Red John pojawił się w 1 sezonie a Brett Partridge nie żyje(moja pierwsza opcja), szeryf okręgu Napa mi nie pasuje- jest dziwny(coś ma za uszami )ale nie wydaje mi się że sprytny jak Red John, po prostu jest prosty ale nie powiem wzbudza dystans. Dla mnie Red John to Ron nie wzbudza podejrzeń, żadnych emocji wśród otoczenia- jest bezbarwny.
O ile się orientuję nie było oficjalnej informacji, że RJ pojawił się w 1 sezonie, tylko Heller powiedział w wywiadzie na początku 4 albo 5 sezonu, że go "już" widzieliśmy.
Tu masz racje. Tylko ta mam szczerą nadzieje że ta informacja jest prawdziwa dlatego że oznaczyło by to że twórcy trzymają się planu od początku koncepcji powstania serialu do końca. A nie sugerują się wpisami internautów.
dla mnie on nie jest Red Johnem -pewnie jego kabel i tyle :)
znalazłem interesującą teorię na youtube-Red John to Bruno Heller :D
coś pamiętam ...wtedy tańczyła z Patrickiem jeśli dobrze mi się wydaje :)
poogarniam obie fotki :)wolałbym Teresę w samej koszulce (koszulkę jest łatwiej i szybciej zdjąć niż suknię )
Nie pamiętam za dobrze kiedy to było.Wiem, że w 2 sezonie.No była w takiej koszulce długiej z napisem z tyłu Lisbon ;D
znalazłem fotkę Teresy w tej sukni -patrzę na to i widzę że to jest takie piękne i słodkie że słów na to nie ma...
A też widziałam jak fani tworzyli fajne rzeczy na temat Rona. Nie pamiętam ale - CUT IRON (cięcia żelaza- TAGLIAFERRO)
CUT IRON , coś tam jeszcze a na końcu wyszło właśnie CBI RON
ale też w pewnym stopniu to zabawa hellera tak samo z Reede Smith, od którego anagram brzmi np. The Red is Me
Moim zdaniem już pokazali kim jest Red John (tak ja to widzę)
Bob Kirkland. W którymś z tych najciekawszych odcinków (pościg za limuzyną z RJ na krótkofalówce) w pewnym momencie słychać było ten specyficzny cichy psychogłos,
mówił coś, wydawał jakieś polecenia pani z FBI. i po momencie kamera po woli przeszła na twarz Kirklanda w samochodzie, mówiącego tym właśnie głosem w ten typowy 'znaczący' sposób.
Wg mnie taki był zamysł żeby naprowadzić widza właśnie wtedy. Mam jednak nadzieję, że się mylę, bo lepsze są niespodzianki. Aloha ;)
o_O Chyba oglądaliśmy jakiś inny odcinek...
Podczas pościgu nie było słychać żadnego psychogłosu, który wydawał polecenia pani z FBI. o_O Co więcej, Kirkland pojawił się po raz pierwszy w 5x05 - tam rozmawiał w limuzynie z agentką FBI (jeśli rozmową można nazwać powiedzenie "dziękuję").
Jasne masz rację, pomyliły mi się zdarzenia jako że dawno tego nie oglądałem. Oczywiście chodziło mi o to "dziękuję" w samochodzie, bo po prostu brzmiało jak Red John. Wg mnie to dobre miejsce dla takiej postaci która potrzebuje różnych informacji i dojść (wysoko postawiony pracownik FBI). Jak dla mnie to twórcy chcieli pokazać widzom że to on, z takich czy innych powodów ;)
Bo co by w takim razie SPOILER SPOILER SPOILER torturował Jane'a żeby sie dowiedzieć kto jest na liście(a tak jest w promo do 06x04)?RJ już ma taką wiedzę....
Właśnie sobie uświadomiłem, że dzięki temu wszyscy skreślają go ze swoich list podejrzanych... A co, jeśli to Kirkland jest Red Johnem i udaje, że dał się nabrać na fałszywą listę, by ściągnąć z siebie podejrzenia...?
Tylko co mu to da na dłuższą metę? W zwiastunie jest pokazane jakby miał Jane'owi palec odciąć. Za takie aspołeczne zachowania można do więzienia pójść. Trochę z deszczu pod rynnę. ;]
Ron to taki pracownik CBI, który co jakiś czas pojawia się na chwilę, od pierwszego sezonu i np. przynosi jakieś akta sprawy albo mówi do kogoś "cześć". W odcinku 6x03 przechodzi obok rozmawiających Patricka i Lisbon i wita się z nimi zdawkowo, kiedy Patrick mówi, że ma licencję na udzielanie ślubów i mógłby jej udzielić ślubu.
Albo w odcinku, w którym CBI świętuje 10-lecie pracy Lisbon w CBI, Ron podchodzi i składa Lisbon życzenia, a ona mówi: "Dziękuję,Ron". :)
Nie mam akurat linka do sceny lub do zdjęcia tej postaci, ale myślę, że gdzieś w googlu będzie.
No ale z tego co wiem to Ron nie jest w liście 7 osób...
i mimo to- nadal uważacie że to może być On?
Mi się wydaje ze ta lista jest fałszywa. I dlatego obstawiam osobę która pojawia się w serialu a nie ma większego znaczenia dla fabuły ,niby go znamy niby nie. Dlatego typuje Rona