PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 65 tys. ocen
7,7 10 1 64576
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Odcinek 3x03

ocenił(a) serial na 9

Wątek czerwonego Johna i Kristiny Frye.
Moim zdaniem obie postacie ze soba wspolpracoja. A zachowanie Kristiny po jej odnalezieniu to gra. Nie wykluczam ze Bret jest czerwonym Johnem. W koncu ze udalo mu sie zarobic duzo pieniedzy na naiwnosci innych ludzi nie oznacza ze dla wlasnrj satysfakcji nie morduje klobiet.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
zuziaf

Zgadzam sie że z Christiną jest coś nie tak... Ale może RJ "wyczyścił" jej pamięć?

ocenił(a) serial na 9
cornelia132

Spojler

Wg mnie, podejrzany jest fakt, że Cristina nie została zamordowana...z resztą...wiedząc kim jest RJ dziwne,że nie czuła strachu i uważała wszystkie dzialania mające na celu ją chronic za niepotrzebne. To znikniecie...tak jakby miało ją wykluczyć z kręgu podejrzanych...RJ pojawia się i mowi o niej...nie o tym jak go nienawidzi,jak chce mu zrujnować życie ...Nie oszukumy się, Patrick dopiero co poznał Christine, wg mnie, wiecej by zyskał wspominając o Lisbon,czy kimś z kim przebywa dużo czasu etc....

ocenił(a) serial na 8
Drozdzowa

Ja bym się nie zgodził, co do teorii o współpracy (chociaż mnie również intryguje). Lisbon byłaby zbyt banalnym celem, poza tym jako czlonek CBI świadomie wybrała życie w ciąglym ryzyku. Dlatego sądze że Jane nie czułby się odpowiedzialny (aż w takim stopniu) za jej przypuszczalną śmierć, jak to się tyczy Kristiny. Poczuwa się do faktu że to przez niego RJ ją zaatakował (co by nie powiedziec, zaczeli się do siebie zbliżać - RJ to wykorzystał). Poza tym, to co John zrobił Kristinie, jest nawet gorsze od śmierci - pranie mózgu które przekonuje osobe kontaktującą się z duchami, do tego że sama jest zmarłą osobą - ironia.

ocenił(a) serial na 9
ludwisiu

Dopiero zaczynam drugi odcinek,wiec trochę wyprzedziłeś fakty ;p
Macie swoje typy co do RJ?

użytkownik usunięty
zuziaf

Już w jednej z dyskusji wspominał ktoś momenty, w których w s2e23 padają słowa "do boju falo". Na początku odcinka w restauracji i na koniec z ust RJ. Zachowanie K nie jest jasne, ale ciekawą hipotezą jest, że ona współpracuje z kelnerem, lub że jest ofiarą a RJ był w restauracji razem z nimi, ale to bardzo odległe od siebie idee...Film jest zabawnie przewrotni i plastyczny (i raczej pisany z dystansem), że zabawne jest to, że zachowanie K jest maksymalnie dwuznaczne, od totalnie zmanipulowanej ofiary do zimnej i manipulującej z drugiej strony i obydwie wersje zgodne są i spójne z tym co i jak się dzieje w serialu.