Poszukuję odcinka, o ile dobrze pamiętam z początkowych sezonów, była tam jakaś akcja z przestawieniem kanapy Jane'a.
Tak, wiem, że to dużo informacji, ale tylko tyle mi się przypomniało... :P
Na pierwszy rzut oka przypomina mi się The Scarett Letter (2x02 bodajże), gdzie Jane zauważa, że ktoś musiał poruszyć jego kanapę, bo wygląd sufitu mu się nie zgadza. To odcinek, w którym Jane na koniec założył podsłuch dla Bosco. Nie wiem, czy dobrze zgaduję :)
Dobrze, Jane zawsze widział na suficie plamę w kształcie Elvisa, a nagle jego oczom ukazało się coś innego. Podsłuch założył ktoś od burmistrza bodajże i wtedy przesunięto kanapę. To zdarzenie natchnęło potem Patricka do inwigilowania Bosco.
No no, dokładnie - to był dobry odcinek :) Na chwilę obecną nie przypominam sobie innych odcinków z początku z przesuwaniem kanapy, o które spytała OP. :)
Złych odcinków ze świecą szukać :), też zapamiętałam dokładnie ten epizod, bo sama mam zwyczaj kojarzyć kształty, na przykład chmur, czy też tak jak Jane rozmaitych plam i zacieków, szczególnie jak się jest w starych budynkach, albo pęknięć tynków w nowszych :)
Przesuwania kanapy już nie było, tylko jej późniejsza przeprowadzka do FBI.
to może ja się podepnę i spytam, w którym odcinku Lisbon wyciąga Jane z jeziora? Z góry dziękuje za pomoc