PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64349
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Skąd Jane wiedział, że RJ ma ornitofobia? Z nagranej sesji RJ zdradza, że ma lęk wysokości. Psychiatra stwierdza, że to może nie być prawdziwa fobia, ale że na pewno jakąś posiada. Tylko nie wiem, kiedy PJ odkrywa jego prawdziwą.

gosz120

* fobii

gosz120

W jednej scenie nie pamiętam którego odcinka jest pokazane jak RJ uchyla się przed lecącym gołębiem i mówi, że nienawidzi tych ptaków.

ocenił(a) serial na 9
gosz120

W sezonie 6 w 3 odcinku na wieży kościoła, czy też kaplicy Jane zauważył napad paniki u szeryfa, jak ten przypadkowo spłoszył ptaki.
Dzięki tej scenie zyskała wytłumaczenie zagadka, czemu RJ nie zabił Teresy w 1 odcinku 6 sezonu.

bluescreens

Dzięki za szybką odpowiedź. Muszę jeszcze raz obejrzeć 1 odcinek 6 sezonu.
Tą scenę na wieży kościoła pamiętałam, tylko nie dawało mi to spokoju, bo sądziłam, że Jane myślał, że RJ jest Bertram, a w tej scenie szeryf wystraszył się ptaków :)

ocenił(a) serial na 9
gosz120

Nie, Jane na tym etapie nie miał 100 % pewności, kto jest RJ, obserwował wszystkich szukając objaw fobii, gdyż psychiatra, była dla niego autorytetem, ale po scenie na wieży i nie zabiciu Lisbon (w tym opuszczonym domu były gołębie, prawdopodobnie przypadkowo spłoszone spowodowały ucieczkę RJ) największych podejrzeń nabrał do szeryfa.