PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64382
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Moi kochani, podzielcie się proszę opiniami o najnowszym odcinku Mentalisty.

użytkownik usunięty
buldok_

eeeeeeee, jestem rozczarowana, szczególnie zakończeniem, jak dla mnie strasznie szmirowato-ckliwe, niby zręczna intryga, ale całość uważam za jeden z najsłabszych odcinków

ocenił(a) serial na 7

Też uważam, że odcinek nijaki, poza tym zapchajdziura - oderwany od tego, co było np. w poprzednim odcinku (dzieciak Rigsby'ego). Czasem tak bywa, po takiej przerwie oczekiwałam jednak czegoś więcej - może za tydzień będzie lepiej...

ocenił(a) serial na 7
buldok_

taki zwyczajny odcinek Mentalisty. ale plus za Summer porównującą Cho do psa xD

ocenił(a) serial na 7
Mr_Grieves

Akcja z pieskiem była super. Kto wie, może scenarzyści zainspirowali się imdb, bo widzałam na tamtejszym forum porównanie Cho do buldoga. ;)

Chyba będę w mniejszości, ale mi odcinek bardzo się spodobał. Dla mnie jeden z lepszych w tym sezonie, klasyczny Mentalista. Nie było oklepanych gagów (no może poza Lisbon pytającą Patricka, czy zechce wnieść jakiś wkład w śledztwo), za to duża doza humoru, ciekawa i ciekawo przedstawiona zagadka, w miarę równomierne wyeksponowanie całego zespołu - nie było, że ktoś był na ekranie 2 min., a ktoś 30 i to zapisuję na plus. Szkoda, że dopiero teraz scenarzyści nabrali wiatru w żagle, ale przynajmniej mam coraz większe nadzieje na udany finał sezonu.

ocenił(a) serial na 8
milkaway

To, że cała ekipa była równomiernie wyeksponowana i trochę humoru - dla mnie też plus. Poza tym uderzyła mnie końcówka, kiedy Lisbon zdecydowała się nie nie ciągnąć dalej sprawy po wiadomym odkryciu - kiedyś byłoby inaczej, bardziej służbiście. Widać zmiany w jej charakterze (w jej stosunku do reszty ekipy także się to zauważa), więcej empatii.

ocenił(a) serial na 10
Evie_MacR

No dokładnie. Lubie ją coraz bardziej ;)

ocenił(a) serial na 10
buldok_

hmmm, właśnie obejrzałam odcinek jak dla mnie rewelacyjny.... dlaczego?
ponieważ ma zawarte ogromne drugie dno.... nie klasyczne morderstwo, które było bardzo częste... najczęściej jakiś bogacz , podejrzana żona lub mąż, później okazywało się, że ofiara miała jakieś tajemnice, następnie z tajemniczego świata ukazywał się morderca.
W tym odcinku tak naprawdę były pokazane dwie historie, jedna śledztwo a druga to walka o życie na swój wybrany sposób.
Dla mnie dobry odcinek i mam wrażenie jak by był napisany przez jakiegoś nowego scenarzystę bo naprawdę miał inny klimat.
Dodatkowo wątek Cho... chyba tez miał drugie dno... odnośnie tego czy CHo się wstydzi Summer czy nie ;-) wielki plus!!!

sun_luna

scenarzysta nie nowy. siedzi już od dawna w serialu. pomyliłaś się

ocenił(a) serial na 10
buldok_

ale ona nie napisała że jest nowy scenarzysta, tylko że odcinek ma inny klimat JAKBY był robiony przez innego scenarzystę...wiesz... wrażenie takie...

ocenił(a) serial na 6
buldok_

Mnie też się ten odcinek podobał. Taki zwykły, ale nie było nudno.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
milkaway

zgadzam się z milkaway, że tu nie było nic specjalnie lewicowego, ale za to/ jak już napisałam powyżej / trochę za bardzo ckliwością przesiąknięty jak na mój gust. A krytykowanie za samą obecność innych orientacji jest mało konstruktywne.

ocenił(a) serial na 8
buldok_

Fajny, oldschoolowy odcinek, wzruszający i wciągający, z zaskakującym zakończeniem sprawy. Wielki plus za scenę z Summer i psami ;)

persephyona

a ja tego nie zrozumiałam. bo Summer nigdy wcześniej się tak nie zachowywała. Była wesoła, czasem wesolutka... a scena z psem... tak jakby była znudzona życiem i jej charakter zmienił się o 180stopni. :/ . Popsuli mi Summer... i to że zrobili z niej taką narkomankę :/ . Nie wiem czemu wywalili ją z serialu :( ostatnio najfajniejsza postać ze wszystkich.