PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64356
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

uwaga spoilery

czego ja się spodziewałem? złapia RJ i wreszcie dowiemy sie kim on jest?
oh ja naiwny ;/

teraz zrobią z tego 10 sezonów i w każdym sezonie po 3 odcinki mówiące o RJ :/

szlag mnie trafia ! :/

bartek_skowronski

Złapanie Red Johna jest głównym motywem tego serialu, kiedy go wsadzą za kratki - nastanie koniec Mentalisty. Nie mam pojęcia ile sezonów planują, ale drugi jest już pewny. Jasne, ciągle umykający RJ może irytować, ale jeśli w międzyczasie możemy obserwować rozwiązywanie kolejnych zagadek przez Lisbon, Jane i spółkę, to ja nie mam nic przeciwko - o ile tylko nie będą tego nadto przeciągać. Ale też miałam nadzieję, że ostatni epizod będzie bardziej szokujący i jednocześnie więcej 'odkrywający', a tu lipa. Trza czekać do września.

ocenił(a) serial na 10
bartek_skowronski

Fakt, w finałowym odcinku spodziewałem się więcej odpowiedzi, np. kim jest RJ, no ale narzekać nie ma co - odcinek rewelacyjny. :) Z niecierpliwością czekam na drugi sezon serialu. Oglądam go odkąd wyemitowali pierwszy epizod i ani razu się nie zawiodłem. :) Nie mniej jednak w sezonie drugim liczę na więcej odcinków dotyczących Red Johna. To tyle. :) Pozdrawiam.

bartek_skowronski

Nie no mogli to np. zakończyć łapiąc RJ a w drugim sezonie jakiś cudem ucieka albo zabijając RJ pozostawiając wątpliwości PJ zmienia się, traci cel w życiu i nie potrafi się poskładać po czym się dowiadujemy że to nie był RJ tylko jakiś fake... a nie kolejny odcinek z seri PRAWIE CIĘ MAM :/

ocenił(a) serial na 8
bartek_skowronski

wtedy to by bylo jeszcze gorzej, bo to by bylo juz naprawde przeciagania. ja tez bym chciala zeby go juz zlapali ale nie liczylam na to, bo to jest cel PJ i jak go osiagnie to by sie skonczyl serial, ale mam nadzieje ze nie zrobia z tego nie wiadomo ile sezonow bo inaczej zrobi sie strasznie nudne.

dorota_61

Ja mam natomiast nadzieje, ze nie zrobia tego serialu jak Prisone Break, czyli KASZANY. Jesli chodzi o ostatni odcinek to uwazam ze byl wlasnie b.dobry na zakonczenie 1 sezonu natomiast jesli chodzi o postac Red Johna mogli jedynie pokazac jakies jego znamie, tatuaz czy tez moze sylwetke azeby jeszcze bardziej wzbudzic emocje i spotegowac zaciekawienie z ktorym trzeba wyczekiwac do wrzesnia. Mam nadzieje, ze nie bedzie z tym serialem jak z Prisone Break i ze bedzie trwal i trwal mimo prostej fabuly, ale z drugiej strony uwielbiam ten serial ze wzgledu na jego Conan Doylowskie powiazanie z dedukcja i logika niczym wspolczesny Scherlock Holmes i nie chce azeby szybko sie skonczyl.

Bo oprocz The Mentalist mysle ze warto obejrzec jeszcze Eleventh Hour chodz to juz troche zbyt fantazyjne podejscie.

ocenił(a) serial na 10
MarcinPcFg

Eleventh houur niezły serial był ale z tego co wiem 2 sezon został skasowany;/ a szkoda bo z odcinka na odcinek był lepszy... no ale jak widać kasuje sie dobre seriale które nie sa zbyt dochodowe;// a Mentalist obejrze finałowy odc jak beda napisy bo poki conie moge znalezc :PP

ocenił(a) serial na 10
MastaBlasta

Napisy już są... Oglądałam, ale nie miałam, pojęcia, że to ostatni odcinek, nie miał jakiegoś takiego typowo zakończenia :D

bartek_skowronski

Kiedy i gdzie będzie można obejrzeć 2 serie Mentalisty? We wrześniu? Nie wiem czemu ale ten serial jednocześnie jest boski i mnie przygnębia...

iga_zarnowska

Od ostatniego odcinka Mentalisty oczekiwałem czegoś więcej, ale nie było źle.