PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=809145}

Mesjasz

Messiah
2020
7,1 19 tys. ocen
7,1 10 1 19074
7,7 3 krytyków
Mesjasz
powrót do forum serialu Mesjasz

Tak płytkiego i niedorobionego serialu nie widziałem dawno. A szkoda, bo motyw przewodni miał duży potencjał. Nagromadzenie bzdurnych rozwiązań scenariuszowych i żenującej gry aktorskiej (szczególnie izraelskiego policjanta) skutecznie odrzuca od tego dzieła.

EzioAuditoreDaFirenze

Serial wzorowany jest na motywach książki Mesjasz mało znanego ale znakomitego pisarza Zbigniewa Szczodraka pochodzącego z Kielc.Po obejrzeniu pierwszego odcinka rzuca się to bardzo ponieważ Szczodrak podobnie wiele scen opisał w książce.Kto nie czytał niech przeczyta chociaż jest momentami mało wciągająca jak ten serial.

ocenił(a) serial na 4
zegan333

ok, a po co wklejasz to pod każdym postem na tym forum?

EzioAuditoreDaFirenze

no to mamy zupełnie inne odczucia. Dla mnie świetny serial. Bardzo dobry scenariusz oraz bardzo dobrze wykonany. Mocne 8/10

ocenił(a) serial na 4
kupsemalpe

nie zniechęciła cię nawet płomienna przemowa o niczym z 6 odcinka i motyw ludzi podążających za mesjaszem bez większego powodu jak stado owiec? Albo znudzona życiem agentka CIA i jej izraelski ziomek, który zachowuje się kompletnie irracjonalnie?

EzioAuditoreDaFirenze

Czepiasz się. Nie uważam tego serialu za jakieś arcydzieło ale zrobił na mnie i na mojej żonie pozytywne wrażenie. Dobrze nakręcony, fabuła całkiem fajna. Ogladalo nam się przyjemnie i 10 odcinków skończyliśmy w 2 dni.

ocenił(a) serial na 4
kupsemalpe

No właśnie nie chciałem się czepiać i miałem szczerą nadzieję, że ten serial to będzie coś dobrego, bo lubię tego typu klimaty. Niestety, pomimo najlepszych chęci nagromadzenie absurdów mnie pokonało.