Tak płytkiego i niedorobionego serialu nie widziałem dawno. A szkoda, bo motyw przewodni miał duży potencjał. Nagromadzenie bzdurnych rozwiązań scenariuszowych i żenującej gry aktorskiej (szczególnie izraelskiego policjanta) skutecznie odrzuca od tego dzieła.
Serial wzorowany jest na motywach książki Mesjasz mało znanego ale znakomitego pisarza Zbigniewa Szczodraka pochodzącego z Kielc.Po obejrzeniu pierwszego odcinka rzuca się to bardzo ponieważ Szczodrak podobnie wiele scen opisał w książce.Kto nie czytał niech przeczyta chociaż jest momentami mało wciągająca jak ten serial.
no to mamy zupełnie inne odczucia. Dla mnie świetny serial. Bardzo dobry scenariusz oraz bardzo dobrze wykonany. Mocne 8/10
nie zniechęciła cię nawet płomienna przemowa o niczym z 6 odcinka i motyw ludzi podążających za mesjaszem bez większego powodu jak stado owiec? Albo znudzona życiem agentka CIA i jej izraelski ziomek, który zachowuje się kompletnie irracjonalnie?
Czepiasz się. Nie uważam tego serialu za jakieś arcydzieło ale zrobił na mnie i na mojej żonie pozytywne wrażenie. Dobrze nakręcony, fabuła całkiem fajna. Ogladalo nam się przyjemnie i 10 odcinków skończyliśmy w 2 dni.