Wczoraj była premiera na SPIKE TV. Od nich produkcje do Polski nie trafiają. Za parę dni będzie na pewno dostępna z napisami w internetach. Dziś już w wersji oryginalnej.
No proszę cie ,wbijasz na byle jaką stronę typu "kino torrent" wpisujesz numer sezonu i odcinka i masz dostępne wersje . Podpowiem dostępne są trzy odcinki .
mywatchseries_to/serie/the_mist przed to postawić kropkę i voila. Polecam dodać sobie tę stronę do ulubionych w przeglądarce, prawie wszystko można tu znaleźć, polskiego lektora raczej nie znajdziemy tutaj - info dla tych co po angielsku nie panimaju
Niespecjalnie jest po co. Serial bije przeciętnością, przegadany, nie najlepiej zagrany. Widać brak budżetu. Trochę szkoda, bo potencjału nie brakuje.
To prawda, jestem po obejrzeniu pilota i nie zrobił na mnie jakiegoś wrażenia. Bardzo szkoda, ale z ciekawości będę dalej oglądał i w między czasie czekał na jesień i ekranizację "Tego", w którym pokładam wielkie nadzieje.
"To" po pierwszych trailerach zapowiada się bardzo obiecująco, jestem strasznie ciekaw co z tego wyjdzie. A "Bastion" to w ogóle kręcą? Czy zwyczajnie masz nadzieję na dobrą ekranizację? ;)
http://www.filmweb.pl/film/The+Stand-2018-720433
tu masz link do forum na fw, film ma wyjść w 2018 :)
Natomiast jeśli chodzi o "To" to do filmu będę miał zasadnicze zastrzeżenie. Nie wiem, czy czytałeś książkę? Jeśli nie, to wskażę krótko różnicę między pierwowzorem, a filmem.
Akcja książki dzieje się w dwóch płaszczyznach - w przełomie lat 50/60 gdy bohaterowie są jeszcze dziećmi i w latach 80 gdy jako dorośli zmagają się z Pennym.
Film będzie mieć takie ramy czasowe, że dzieciństwo bohaterów przypadnie na lata 80 a ich dorosłość, na czasy współczesne.
Z jednej strony to dobry ruch marketingowy - ilu dzisiejszych 50 latków poszłoby do kina na horror, by pooglądać retrospekcję młodzieńczych lat? Ale z drugiej, ten zabieg gładko omija kontrowersyjne treści opisujące rasizm, który był codziennością tamtych czasów.
Tak, w książce jest multum opisów tego, jak społeczeństwo gardziło czarnymi obywatelami i nie dziwi mnie to, że w "dzisiejszych czasach" takie rzeczy w filmie nie przejdą.
Można dodać do tego działania Pennywise'a hen w przeszłości opisane w książkowych interludiach.
Szczerze powiedziawszy "To" czytałem tak dawno temu, że wiele zdążyłem już zapomnieć ale dwa motywy wryły mi się w pamięć - wycieczka dzieciaków do domu opanowanym przez Penny'ego, gdzie czas i przestrzeń ulegały zakrzywieniu, oraz motyw z jamą wykopaną w ziemi w której dzieciaki ćpały się dymem z ogniska by poznać genezę "Tego" :) Te momenty chcę zobaczyć w filmie.
Inna sprawa - dlaczego premiera "It" jest we wrześniu? To nie za wcześnie na horror w kinach?
Ja w przeciwieństwie do reszty jestem sceptyczny co do ekranizacji z 2017.Samo to że zmienili okres w którym działa się książka można jeszcze przeboleć.Cały film może polegać jedynie na jump scenkach olewając czytelników(tak jak większość ekranizacji Kinga,choćby"Komórka".Poza tym jeśli film na siebie nie zarobi to można zapomnieć o ciągu dalszym,bo nigdzie nie wyczytałem że filmy są kręcone równolegle.
Właśnie sobie przypomniałem, że "To" ma mieć podobno dwie części. Mam wrażenie, że film na siebie zarobi. Bądź co bądź, to jest flagowy tytuł Kinga, który ma miliony czytelników na całym świecie.
A "Komórki" weź mi nawet nie przypominaj. W tym przypadku nie wiem, co było gorsze - książka czy film :D?
No miejmy nadzieję.Czyli można odpuścić "the Mist"?Bo "Under the Dome" odpuściłem sobie po kilku odcinkach.
To już musisz ocenić sam :) Jak na razie jedyne, czym ten serial przeraża, to poziom jego wykonania, a chyba nie o to chodziło twórcom :)?
W serialu rozwaliła mnie opcja, gdy grupa zamknięta w supermarkecie, zdająca już sobie sprawę z zagrożenia, postanawia tworzyć "zasady" według których ma żyć aż do momentu, w którym ma przybyć pomoc. Jedną z nich jest reguła, mówiąca o tym, że osoba stanowiąca zagrożenie dla grupy, zostanie wyrzucona w mgłę.
Kiedy stworzono taką zasadę? Na drugi dzień od przyjścia mgły :D
Czyli jednak kręcą "Bastion", najwidoczniej gdzieś mi ten news musiał umknąć.
King generalnie ma pecha jeśli chodzi o ekranizacje. Właściwie w jego każdym opowiadaniu, czy powieści jest potencjał na film, ale nie zawsze twórcy potrafią to wykorzystać (Poza oczywiście kilkoma wyjątkami). Przykładem pierwszym z brzega jest "The Mist", jestem po dwóch odcinkach i solidnie się wynudziłem.
"To" oczywiście czytałem, moja ulubiona książka ;) Przeniesienie czasu akcji to współczesności widzieliśmy już choćby w najnowszej ekranizacji "Carrie", wszyscy wiemy jak to wyszło. Problem rasizmu chyba się pojawi, wnioskuję to po trailerze, gdzie widzimy młodego Mike'a Hanlona stojącego przy spalonej stodole, więc może wcale nie będą chcieli tego uniknąć.
Zdjęcia do drugiej części już ruszyły, film ma wyjść w przyszłym roku.
Podobno King ma deal ze studentami filmówki, że za symbolicznego dolara odsprzedaje im prawa do nakręcenia filmów opartych o jego teksty, które mają być ich pracami dyplomowymi. Jeden warunek jest taki, że te filmy nie mogą wyjść w dalszym obiegu. Ale to chyba miejska legenda ;)
Jakie jest Twoje ulubione opowiadanie Kinga?
Z tą miejską legendą, mimo, że brzmi dość nierealnie , to jednak biorąc pod uwagę, że rozmawiamy tu o Kingu, to jest wielce prawdopodobne.
Hmm jakbym miał wybrać swoje ulubione, to chyba będzie Ciało. Nawet film był dość udany. Dzieci kukurydzy też bardzo mi się podobało, albo Wielki Kierowca...Ciężko wybrać to ulubione ;)
Jeśli chodzi o Wielkiego Kierowcę, to jakiś czas temu solidnie się... zirytowałem :)
Jak wiesz, Wielki kierowca pochodzi ze zbioru "Czarna Bezgwiezdna Noc", który swoją premierę miał w 2010 a w Polsce ok. 2012 roku.
Ostatnio chodziłem po jakimś dyskoncie i zobaczyłem ten właśnie tytuł. Zdziwiłem się, że ktoś rzucił na paletę książkę sprzed lat. Co się okazało? Nowe wydanie jest poszerzone o dodatkowe opowiadanie, pt. "Pies" ;]
A tak na marginesie - Wielki Kierowca jest świetny tak jak pozostałe trzy historie zawarte w tej książce.
Też mam swoich faworytów jeśli chodzi o opowiadania Kinga, bo nie oszukujmy się, on jest mistrzem krótkiej formy, a nie rozbudowanych treści :) Ja uwielbiam "Zdolnego Ucznia";"Urodzi się w domu";"Udrękę małych dzieci" i 90% tekstów z "Nocnej zmiany".
Tytuł tego opowiadania to chyba "Pod psem". Wiem, bo mam to wydanie o którym piszesz ;) Sprzedawali jako pack razem z "Pan Mercedes". Wielki Kierowca chyba był najlepszym opowiadaniem z tego zbioru i o dziwo nawet film był dość udany.
Dla mnie King jest mistrzem każdej formy, czy to krótkiej, czy długiej ;)
Ja mam wydanie z 2012 i byłem szczerze niezadowolony, że wydawca wpadł na taki pomysł by wydać ten sam tytuł jeszcze raz, z dodatkowym tekstem :)
Z rozpiski na filmwebie wynika, że ten sezon będzie liczyć sześć epizodów - dlaczego Spike nie puścił wszystkich odcinków od razu?
Nie wiesz co tracisz! Po zabójczych motylach, Dementorze i ślimakach przed nami jeszcze gołębie, świnki morskie a może nawet groźne wiewiórki :D
Jest na Netflix , właśnie obejrzałem cały sezon i jestem usatysfakcjonowany . Ciekawy serial polecam