PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771376}

Mgła

The Mist
2017
5,5 12 tys. ocen
5,5 10 1 12019
5,3 3 krytyków
Mgła
powrót do forum serialu Mgła

Zwiastun zainteresował, ale niestety poddaje się po 3 odcinku. O 3 za dużo, serial jest przegadany do bólu, akcja kiedy już coś się dzieje wcale nie trzyma napięcia, wszystko jest po prostu miałkie. Sama historia od "zgwałconej" nastolatki poprzez denne problemy miasteczka sprawia, że może jakiś nastolatek się zainteresuje tym tytułem, ale, żeby łączyć to z filmem lub książką??? Totalne nieporozumienie.

ocenił(a) serial na 6
mruffafa

Po 3 odcinku? Przecież wczoraj była premiera pierwszego.

Misiek659

Są dostępne 3 odcinki.

ocenił(a) serial na 1
Misiek659

Tak są już trzy

ocenił(a) serial na 6
mruffafa

Już obejrzałem. Rzeczywiście jest słabo. Mało napięcia i chyba działanie mgły jest inne niż w opowiadaniu. Nie przypominam sobie halucynacji czy robaków a facet ze skrzydłami to już kompletna głupota. Gdzie potwory?

ocenił(a) serial na 5
Misiek659

potwory beda w 5 sezonie :)

ocenił(a) serial na 1
sobanek

made my day :D

mruffafa

Ano niestety, crap, nuda i zamuła. Jedyny plus to jak pojawił się aktor grający senatora w "The Wire" powiedziałem sobie "shiiiiiit" pod nosem :D. Szkoda Frances Conroy tylko, bo ją się zawsze dobrze ogląda

Sajlent

Serial mocno przegadany, napięcie niemal zerowe a z powieścią Kinga nie ma nic wspólnego. Duże rozczarowanie bo nastawiłam się na rozwinięcie wątku eksperymentu wojskowego i próby przetrwania innych ludzi poza bohaterami, których poznaliśmy w ekranizacji z 2007 roku. Zgadzam się również co do Frances Conroy. Świetna aktorka z bardzo dobrym warsztatem, która tworzy ciekawe kreacje. Czas najwyższy by agent załatwił jej kawał dobrego scenariusza w dużej produkcji w której po raz kolejny zaprezentuje swoje umiejętności bo szkoda by tak utalentowana aktorka "tułała się" po serialach i rozbierała do rosołu w czymś takim jak Mgła.

ocenił(a) serial na 3
mruffafa

film z 2007 roku przy tym serialu to arcydzieło kinematografii, wielkie rozczarowanie, znów zmarnowano potencjał literackiego pierwowzoru - w tym przypadku po raz drugi.