PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661292}

Miłość, gimbaza i kosmiczna faza

Chūnibyō demo Koi ga Shitai!
2012 -
7,3 1,3 tys. ocen
7,3 10 1 1294
Miłość, gimbaza i kosmiczna faza
powrót do forum serialu Miłość, gimbaza i kosmiczna faza

Postacie bardzo podobne z wyglądu do tych z Another, z charakteru też tylko pokazane w
bardziej humorystyczny sposób. Niektóre cytaty też są z Another więc zdaję mi się ,że jest to
trochę tego parodią do której wcisnęli romans. Bardzo fajne, można się pośmiać. Polecam ;)

ocenił(a) serial na 10
Martiness1220

Dobra... Zgodzę się, bardzo fajne, aż zaskakujące. Nie spodziewałem się takiego rozwoju, ale zastanawia mnie jedno.. Cytaty z Another... Rozumiem oglądać anime i dobrze się przy tym bawić, ale żeby wyłapać jakiekolwiek zdania to chyba trzeba całkiem dobrze znać Japoński lub mieć bardzo dobrą pamięć by zapamiętać kawałek oryginalnego tekstu z Anothera. Jeżeli chodzi o postacie tutaj, a z Anothera to fakt mają coś do siebie. Ale jakoś nie przykułem do tego uwagi. Z początku wydawało mi się, że to będzie jakaś taka sobie komedia, a tu proszę bardzo, za serwowali nam coś bardzo dobrego co dało w połączeniu coś na co się czekało z niecierpliwością co tydzień. Jak dla mnie 10/10, na bank wpływ na ocenę ma to, że lubię takie anime. Polecam każdemu kto uwielbia Komedie+Romans.

ocenił(a) serial na 10
biro85

Na ostatnim odcinku to się poryczałam, jest to też bardzo pouczające anime w którym zawartych jest dużo różnych morałów ;)

ocenił(a) serial na 9
Martiness1220

Ja nie widziałam tu podobieństw do Another, oprócz opaski Rikki, ale możliwe, że jakieś się pojawiły. Anime jest lekkie, przyjemne i według mnie troche wzruszające :) Jako jedne z nielicznych potrafiło mnie wciągnąć na tyle, że prawie calą serię obejrzałam jednego dnia. Daję 9/10 i polecam ;D

ocenił(a) serial na 8
Martiness1220

Mi się wydaje że to anime pod względem kreski jest bardziej podobne do Hyouki (a Yutta to już zupełnie wygląda jak młodszy brat Hotarou Orekiego, co dostarcza dodatkowej zabawy jeśli najpierw obejrzy się Hyoukę a potem Chunnibyou). Ale przynam że jak zobaczyłem Rikkę na wideo podrzuconym przez kumpla, od razu zapytałem czy to jakiś kolejny horror XD

ocenił(a) serial na 6
Martiness1220

Niestety 2 seria nie zapowiada się ciekawie, pierwszy odcinek był mierny w mojej opinii.

ocenił(a) serial na 6
rascal0pl

po 4 odcinkach zniżyłem ocenę o 1. Niestety, o ile pierwsza seria byla bardzo dobra, to ta jest co najwyżej przeciętna. Szkoda, że nie jest to podzielone tak jak na innych portalach.

ocenił(a) serial na 6
rascal0pl

Ocena spadła o kolejny 1 punkt. Myślę, że taka zostanie (ewentualnie o jeszcze 1 spadnie), ponieważ nie sądzę, żeby twórcy czymś zaskoczyli. Z całym szacunkiem do KyoAni, ale ta seria to kompletna klapa. Wieje nudą tak, że oglądam tylko dlatego, że pierwsza seria mi się podobała.

ocenił(a) serial na 8
rascal0pl

Nie strasz tak, boję się zabrać za drugą serię, żeby nie zepsuć wrażenia... naprawdę jest tak źle?

ocenił(a) serial na 6
Spajkpl

Przez 3/4 tej serii jest totalna nuda, schematyczne walki (choć animacji czepić się nie można), ponawianie tego co było w sierii 1. Dziać zaczyna się dopiero od odcinka z wycieczką szkolną (2), po tym trochę klimatu wróciło. Jestem ciekaw jak to skończą (a po tym co pokazali mam nadzieję, że kontynuacji nie będzie).

rascal0pl

Według ciebie wieje nudą a dajesz 6/10? Dla mnie niezrozumiałe.

ocenił(a) serial na 6
Hitman21

A ja nie rozumiem tego pytania. Napisałem przecież wyżej, że pierwszy sezon był rewelacyjny, więc jak tu ocenić to, skoro na filmwebie jest to połączone? Zastanów się zanim coś napiszesz.

rascal0pl

Masz racje, zapomniałem o tym:P

rascal0pl

Nudaaaaaaa.

rascal0pl

Potwierdzam. Właśnie po drugim sezonie... Jak można było tak zniszczyć taką piękną historie z pierwszego sezonu.

ocenił(a) serial na 8
Martiness1220

Mi anime bardzo przypadło do gustu. Obie serie obejrzane w 2 dni :) Jadnak, zgodzę się z opiniami, że pierwsza seria lepsza - mimo to, moja ocena to 8. Anime jest zabawne, niebanalne, bohaterowie są ciekawi, poza tym anime ładnie prezentuje się wizualnie i muzycznie.