Hmm... Z ciekawości zapytam, jakie masz IQ? Bo to nie żadna "żadka kupa", tylko "rzadka", jak już. Ponadto, jeśli już koniecznie trzeba wyrażać się krytycznie o czymś, to można używać inteligentniejszych porównań i nie sprowadzać wszystkiego do poziomu ludzkich (i nieludzkich) fekaliów. Miłego dnia.
jedna z bardziej inteligentnych kreskówek świata tak określona... z taką wypowiedzią dyskutować. Skoro tak uwielbiasz przeciętne polskie produkcje (pomijam rodzynki jak wybitni C.K Dezerterzy) to polecam Włatców Móch - ten serial faktycznie cię przerósł, o ile go w ogóle obejrzałeś:).
inteligentna inaczej dla inteligentnych inaczej hahahaa, to tak jak z miłościa, homoseksualisci sa normalni, tylko kochaja inaczej
Dobra dziecinko, rozumiem że jesteś typowym sfrustrowanym fanatykiem Włatców Móch i nie możesz pogodzić się z tym że kaszanka Kędzierskiego na szczęście się już skończyła. Na otarcie łez zostali ci jeszcze Italia i Bomba. A teraz przestań tu fanom lamentować - trzecia klasa się skończyła i czas dokonać życiowego osiągnięcia kończąc czwartą. Powodzenia:).
South Park to chyba najgenialniejsza parodia H'ameryki i H'amerykańskiego stylu życia, a że Polska coraz bardziej upodabnia się do H'ameryki w tych negatywnych aspektach, mamy coraz więcej uczniów z nadwagą i intelektualnych imbecyli z gimnazjum jak autor tego wątku, to serial nstaje się coraz bardziej aktualny i do naszych realiów. Idiotyzacja społeczeństwa idzie pełną parą, szkoda, że nie mamy takiego duetu twórców jak Panowie od SP (po co wymieniać ich imiona każdy fan ich zna), przynajmniej było by śmiesznie w tv, pomijam kabaret a'la sejm. South Park to fenomen nawet w Simpsonach powiedzieli, że to pierwszy serial kreskówkowy, który nie robi się nudny po paru odcinkach. Trzeba umieć dojrzeć drugie dno i ukryte znaczenia i alegorię, jak widać przerasta to zdolności intelektualne gimbazy. Ja idiotą intelektualnym nie jestem, skończyłem studia, nie jestem ciołkiem z gimnazjum i uważam ten serial za genialny, niech się ludzie zastanowią czy wolą brać pod uwagę opinię o serialu gimabzy czy ludzi inteligentnych i wykształconych i tyle w temacie, serial pomimo, że wulgarny i niby prostacki na pierwszy rzut oka, okazuje się genialny w swoim przekazie i znaczeniach. Zgodzę się co do opinii o nowym sezonie, że jak się go ogląda za pierwszym razem wydaję się kiepski, ale jak się go obejrzy drugi trzeci raz, wtedy człowiek zmienia zdanie i uważa to za genialne dzieło, trzeba być naprawdę człowiekiem inteligentym, żeby stworzyć serial w ten sposób. Jeżeli jesteś z gimnazjum i masz w głowie MTV i/lub lakiery do paznokci/granie non stop na kompie, to omijaj ten serial szerokim łukiem jest nie dla Ciebie!!!.
@cad9 = Pięknie napisane. A autor wątku pewnie z jakiejś śląskiej wsi nie rozumie słowa po angielsku i zachwyca go polskie kino.
No,no bez przesady nie ma nic złego w lubieniu polskich filmów. Chociaż.w mojej opinii masa z nich jest niestrawna to nie powinno to odbierać pozytywnej oceny tym dobrym. Gość jest hipokrytą albo prowokatorem ale nie przesadzajmy:D.
Ok, tylko ten temat jest o Sout Parku, a nie o polskich komediach tak na marginesie.
W życiu bym na to nie wpadł - ale to nie ja napąmknołem pierwszy o tym - w oczach niektórych mogło to zabrzmieć jak obelga więc trudno było nie skomentować przy okazji:D.