PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94331}

Miasteczko South Park

South Park
1997 -
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 80301
7,6 25 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum serialu Miasteczko South Park

15 sezon porażka

ocenił(a) serial na 8

przez 15 sezon ten serial poleci łeb na szyje chyba że zaraz nie uniesie się by uniknąć silnego upadku wszystkimi siłami jakimi może zebrać się i nie obić się o dno !
15 sezon to zlepek scen niezręcznie uformułowanych niby nawiązujących do obecnych wydarzeń tylko pytanie w jaki sposób!
wszystko wydaje się takie wymuszone i puste że to woła o pomstę do nieba,każdy gag jest wpleciony po to tylko żeby tam był i żeby wypełnić miejsce między scenami dorabiając do tego niby tam jakąś historyjke dodatkowo ta nasilona wulgarność w niczym nie pomaga (mówię to w odniesieniu do sezonów 8-13 które głównie oglądałem) jest irytująca i widać że oprócz paru niedorobionych pomysłów jest ona tłem wypełniającym serial po brzegi właśnie taką konwencją..

nie chce być hipokrytą wcześniej też były obleśne sceny i przekleństwa, ale wydawały się wyakcentowaniem pewnych rzeczy tylko po to żeby bardziej pewne rzeczy wyrazić i mocniej trafić do odbiorcy powodując jeszcze większą salwę śmiechu...wszystko ładnie się komponowało widać było tą naturalność(nie wiem jak mam to nazwać) i czko puszczone do widza odnosząc się do pewnych zjawisk czy postaci, odcinki bazowały na ciekawych tematach, teksty były finezyjnie wkomponowane nadając serialowi jakby płynnośc przez co widz dalej chciał oglądać ciąg wydarzeń...a teraz?!zlepek pustych scen i przekombinowanych idiotycznych pomysłów.. nie jestem wyznawacą kretyńskiej teori że tym coś jest nowsze tym jest gorsze nie ma takiego 0-1 podziału...

Nawet nowsze sezony od starszych są lepsze ale to co reprezentuje ten sezon(mówię też o odcinku 4 nie wiem jak ludziom mogło się to podobać) jest na poziomie dla gimnazjalistów jaby byli głównymi odbiorcami sam mam takie wrażenie szczególnie po ostatnich trzech odcinkach że mam jakieś pieprzone de ja vu i słyszę teksty w gimnazjum typu twoja stara pierze w rzece.. opanujcie się zróbcie ten sezon za pół roku z nowymi nieodgrzewanymi pomysłami umiejętnie dopasowanymi dialogami, i z dwaką czarnego sarkastycznie odwołującego się do rzeczywistości humoru,i z tym czymś teraz to profanacja tego serialu i dno.. mam wrażenie że oglądam zupełnie inny serial czekam na coś świerzego i ciekawego ale obawiam się że jak tak dalej pójdzie to adal zostaną przy tym swoim korycie i zrobią sezon byleby zrobić nie zważając na to że stracą fanów....