PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94331}

Miasteczko South Park

South Park
1997 -
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 80463
7,6 25 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum serialu Miasteczko South Park

A co tu na forum tak cicho? Nowy odcinek wyszedl,i co najwazniejsze dla mnie byl to ABSOLUTNY klasyk. Jeden z najzabawniejszych odcinkow calego serialu i najlepszy od polowy trzynastego sezonu! Ciaglosc, Garrison, chlopcy - szczegolnie Butters - Kanadyjczycy, Cartman, kanadysjki prezydent, i to cale wysmiewanie wiadomo jakiego kandydata na prezydenta USA a i pewnego popularnych politykow nawet i w polsce - szczegolnie historia wyboru kanadyjskiego prezydenta - az dziewnie sie poczulem na chwile :D - no, ale nie chcac wprowadzac niepotrzebnej dyskusji o polityce do tego tematu, powiem tak : odcinek dostaje ode mnie 10/10 i to najsilniejsze 10/10 od lat. Jak w poprzednim, tygodniu zamartwialem sie co bedzie, jesli serial utrzyma podobny poziom, tak teraz, PROSZE - oby tak sie stalo.

No, dawno sie tak nie usmialem :D

ocenił(a) serial na 10
Rexus88

Nie był zły, choć u mnie dychy nie dostanie - gdzie mu do klasyków z sezonu 11 albo do niedawnych choćby przebłysków geniuszu (Freemium Isn't Free, Ginger Cow). Najlepszym elementem był Garrison, który jak już zabierze się za sprawy dobra publicznego, to nie ma przebacz :P Wkurza mnie ciągłość. Poprzedni sezon był chyba najgorszym w historii SP nie tyle przez sam fakt ciągłości, co przez to, że ta ciągłość ogranicza ilość miejsc na nowe dowcipy w odcinkach. Najlepszym przykładem Where My Country Gone - ani PC Principal nie był dla fabuły zbyt znaczący, ani tym bardziej Caitlyn Jenner. Byli w poprzednim, pośmialiśmy się - dawać coś nowego. Niestety, najwyraźniej ciągłość to nowa moda w SP i w każdym odcinku będzie teraz wsadzony na siłę dowcip z PC, z Jenner, Kanadyjskimi imigrantami - i kolejnymi "nazbieranymi" po drodze przez cały sezon motywami. Ostatni odcinek sezonu będzie jednym wielkim nawiązaniem i odniesieniem do poprzednich epizodów, jak #HappyHolograms. Po co im to - nie pojmę. Oby się nieco wysilili, bo na razie 19 sezon jest dość marny.

ocenił(a) serial na 10
rozkminator

Where My Country Gone - 7/10

ocenił(a) serial na 10
rozkminator

"Poprzedni sezon był chyba najgorszym w historii SP"- ostatni sezon zebrał kapitalne oceny na świecie właśnie przez ciągłość. Dla mnie tez rewelacja, wiec masz całkiem unikalna opinie.
A teraz zapowiada sie kontynuowanie wątku Garisona startującego o biały dom :D

ocenił(a) serial na 10
_Kamyk_

Ano. Zwyczajnie, tematy wyśmiewane w sezonie 18 nie były tak ciekawe jak poprzednie. Co mi po ciągłości, skoro odcinki są "tylko" bardzo dobre...

Rexus88

Fabułą z Garrison'em była świetna.
Z Batters'em już była uzupełnieniem fabuły w.w. postaci.

7/10

Rexus88

Spoko odcinek ale mogli zrobić lepszy, wątek Garrisona i zakończenie słabe. Na plus litera ''Pierd'' i to że Kanadyjczycy wybrali prezydenta dla Beki :D I jak zrobili mur wcześniej niż Amerykanie a Amerykanie oburzeni XD