PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94331}

Miasteczko South Park

South Park
1997 -
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 80293
7,6 25 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum serialu Miasteczko South Park

Trzeci odcinek znów nie porywa. Tematyka jest wybitnie "hamerykańska" (osobiście najbardziej cenię te bardziej "uniwersalne" epizody), mało dowcipów, mało dzieciaków - odcinek "należy" do Kenny'ego, choć i on nie ma w nim tak dużego udziału, jakby się chciało. Końcówka bardzo niemrawa, właściwie powtórzenie finału epizodu pierwszego z tego sezonu. Główna historyjka pozostawiona właściwie bez rozwiązania, co zapewne ma związek z ciągłością wydarzeń obecną w tym sezonie - zgaduję, że temat SoDoSoPa będzie przewijał się w kolejnych odcinkach i być może nawet znajdzie wreszcie konkretny finał. Nie podoba mi się to, oj nie. Daję 6/10 za kilka sprytnych przemyconych w dialogach spostrzeżeń (najlepsze teksty odcinka należą do ojca Kenny'ego), poza tym - jeden ze słabszych odcinków w dziejach serialu.

rozkminator

Jezeli o mnie chodzi to odcinek podobal mi sie troche bardziej niz pierwszy ale o wiele mniej niz drugi. Dowcipow rzeczywiscie malo i to glowny minus. Poza tym chcialem troche wiecej kenny'ego. Na plus wlasciciel City Wok i rodzina Kennyego. Randy i reszta jacys tacy nudni... "reklamy Sodosopa wcisniete nie wiem po co, tylko jedna spowodowala ze sie usmiechnalem ( apartamenty w domu kenny'ego i awanturujacy sie rodzice)> Ladna byla jeszcze scena z Kennym dajacym lalke siostrze. Ogolnie odcinkowi dalbym 6,5/10
Na razie moje oceny prezentuja sie tak:
Stunning & Brave - 5,5/10
Where My Country Gone - 10/10
The City part of Twon - 6,5/10
czyli poza 19x02 szalenstwa nie ma. Oby kolejne odcinki byly lepsze bo jak na razie sezon dosyc przecietny, zeby nie powiedziec slaby...

ocenił(a) serial na 9
rozkminator

A dla mnie odcinek był tragiczny, ani razu się nie uśmiechnąłem, wątek właściciela City Wok to okropność - sceny z jego udziałem były po prostu żenujące, "go go child labor force", to takie na siłę. Do tego długie i nudne reklamy tych lokali, zapychanie czasu antenowego. I sama treść odcinka nie była ciekawa, epizod o niczym. Jeszcze nigdy South Park tak mnie nie rozczarował jak w tym sezonie.

ocenił(a) serial na 10
litwosxd

Najbardziej mnie smuci że akurat z Randy'ego zrobili PC Bro, to praktycznie z automatu oznacza, że nie dadzą mu w tym sezonie zbyt ciekawych scenariuszy. A przecież Randy to najlepsza postać obok Cartmana.

rozkminator

Jak zawsze lubię Randy'ego to w tym sezonie jak się pojawia to najchętniej bym przewiną, po nim bardziej bym się spodziewał akcji w której zacząłby podkopywać PP tak aby ich zniszczyć od środka.... Może tak to się zakończy.

rozkminator

Mi się wydaje że te wszystkie postępowe pomysły w pewnym momencie runą, ojjj przydałby się jakiś odcinek z kosmitami albo kraboludziami. :)

ocenił(a) serial na 10
mmaakkss

Może się na koniec sezonu okaże, że PC Bros to kraboludzie, którzy za pomocą politycznej poprawności chcą opanować świat, ale zbytnio na to nie liczę :/

rozkminator

Tego właśnie brakuje :)

ocenił(a) serial na 10
mmaakkss

wszystko jest tak misternie budowane i na końcu wszystko pieprznie xD