PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94331}

Miasteczko South Park

South Park
1997 -
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 80290
7,6 25 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum serialu Miasteczko South Park

Wiecie co, zabawnie było zobaczyć tatę Buttersa dającego szlaban Putinowi, Marka Zuckerberga przedostającego się przez barykadę do miasta, czy powrót Proffesora Chaosa...

Jednak temu odcinkowi brakowało jakiegoś klimatu, który miały poprzednie odcinki o Szopie. Przede wszystkim samych "Szopa i Przyjaciół" było za mało, a jak już się pojawiali to nie robili nic. (No, rzecz jasna poza pobiciem Zuckerberga na koniec odcinka). Natomiast Sam Mark Zuckerberg zdawał się być wciśnięty na siłę, i serio irytował. Kompletnie nie rozumiem też o co wprowadzali Heidi na jedną, niepotrzebną scenę, która trwała jakieś pół minuty. Największy minus dla mnie to jednak użycie w odcinku scen z trailera gry sprzed... 2 lat. Znaczy co, pnowie Matt i Trey aż tak się rozleniwili, że mając dwa tygodnie czasu nie potrafili w pełni dokończyć odcinka? Ja rozumiem, że ten odcinek miał być wrowadzeniem do najnowszej gry, ale wystarczyłaby jedna scena pod koniec odcinka, zresztą niekoiecznie wyrwana z gry. Odcinek 17x09 miał na koniec świetną, 5- sekundową "reklamę" kijka prawdy, i to wystarczyło.

Nie jest to odcinek tak słaby, jak premiera sezonu,parę razy przynajmniej się pośmialem, ale jest po prostu nijaki. Zuckerberg męczy, twórcy chyba sami nie wiedzieli co chcą zrobić z chłopakami... Oby poziom gry byŁ wyższy.

6/10 z niewielkim plusem za scenę w Rosji.

ocenił(a) serial na 9
Rexus88

Mnie też trochę nie pasuje zachowanie choćby Mysteriona, znaczy, Kenny jako Mysterion był jakoś bardziej "moralny"? i coś reprezentował, tutaj zachowuje się jak po prostu reszta dzieciaków "ekipa Cartmana", podobał mi się wątek z Zuckerbergiem i powrót herosów oraz ostatnia scena w Rosji, ale jest to najsłabszy odcinek z super bohaterami, mogli bardziej się postarać.

ocenił(a) serial na 10
Rexus88

Odcinek z Coon and Friends, czyli - zieew, nara.

Jedyne co było w tym epizodzie ciekawe to komentarz nt. Facebooka i fake newsów. Reszta do bani.

użytkownik usunięty
Rexus88

10/10 Według mnie fajnie powiązali plan Cartmana żeby zarobić dużo kasy z promocją gry.
Swoją drogą, ten sezon jak na razie skupia się głównie na krytyce technologii, czy raczej jej niewłaściwego używania -- Amazon, Twitter, testy DNA, Facebook itd.

ocenił(a) serial na 10
Rexus88

Dla mnie odcinek był świetny, przede wszystkim dzięki Buttersowi. Dawno nie poświęcono mu tyle miejsca. Gdy ta postać zabiera się za czynienie "zła" zawsze to robi w jakiś przeuroczy, interesujący sposób. Korporacja Chaos z najmilszym szefem na świecie? Jeszcze to nawiązanie do Putina... :D
Zuckenberg w końcu musiał zawitać do South Park. Kolejny prztyczek w FB, na który ludzie narzekają ale sami go regularnie "karmią".