PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94331}

Miasteczko South Park

South Park
1997 -
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 80290
7,6 25 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum serialu Miasteczko South Park

21x09

ocenił(a) serial na 10

Powiem jedno:jeśli ktoś uwielbia pełnometrażowy film to usmieje się do łez na scenach z Kanadyjczykami.Mnóstwo nawiązan(od koszulek aż po końcówkę :-D). Ogólnie jest dobrze,nowe postaci nie drażnią i ciekawi mnie jak rozwija się ich wątki. Za to absolutnie od 2 odcinków uwielbiam Heidi i jej związek z Cartmanem. Z chyba najbardziej znienawidzonej postaci w sezonie stała się jedną z najlepszych- taki Cartman 2.0.
Jedynie ciut nie rozumiem postarzenia Terrence'a i Phillipa i wątku z Netflixem- wg mnie to jest jeden z tych żartów rozumianych tylko w USA.
8,5 / 10
A za tydzień już koniec sezonu. Dlaczego?! ;....;

ocenił(a) serial na 10
kubix28

Rzuciłem z ciekawości okiem na reddit - ludzie z USA też nie ogarniają o co chodzi z tym postarzeniem :D

ocenił(a) serial na 8
rozkminator

A o co chodzi z tym postarzaniem jeśli można spytać?

ocenił(a) serial na 10
Einshaew

No właśnie nikt nie wie :D Ktoś teoretyzował że to kolejna metafora dla SP - T&P powstali w sumie jako odpowiedź na jęki ludzi twierdzących że SP to tylko przekleństwa i żarty o pierdzeniu. Ktoś rzucił tekstem że postarzeni T&P to metafora dzisiejszego SP którego po ostatnich sezonach wielu oskarżało o starcze wypalenie. Coś w tym może być. Generalnie w świecie SP T&P powinni być już trochę siwi, bo karierę rozpoczynali jeszcze w czasach czarno-białej telewizji wg. odcinka "Behind the Blow", ale jakim cudem postarzeli się aż tak od występu we "Freemium isn't free" to nie mam pojęcia...

kubix28

Myślę że to nawiązanie do starych komików, którzy na nowo starają się rozmieszać, swoimi starymi, ogranymi żartami.
Jak i też nawiązanie do coraz popularniejszego motywu, powrotu starych seriali czy filmów, szczególnie seriali, gdzie po latach na nowo kręcą odcinki.