PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94331}

Miasteczko South Park

South Park
1997 -
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 80290
7,6 25 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum serialu Miasteczko South Park

21x10 Splatty Tomato

ocenił(a) serial na 10

I jak nastroje po ostatnim odcinku? Wg mnie było ok,sam pomysł na zrobienie z Trumpa Southparkowego Pennywise'a mnie rozłożył,później niestety wątek gdzieś się zagubił( razem z Kanadyjczykami min..). Za to niesamowicie wnerwiala mnie rodzina Whites- tak wk*jacej postaci jak ojciec dawno nie było. Za to watekCartman Heidi skończył się tak jakoś nijaki-po środku i powilnych wnioskach Heidi spodziewałem się czego mocnego a tu klops. :-( Za to chyba wróci dyr Victoria- u to jest dobra wiadomość. :-)

A jakbym miał podsumowac sezon to takie 7,5 - od najgorszego odcinka w historii serialu(White People Renovating Houses) po jedne z najlepszych ostatnich 3 lat (Hummels and Heroins, Put it Down) . Nierówny sezon,ale i tak lepszy od 20 czy 19.
Pytanie co przyniesie kolejny?? Bo łatwo cisnac bene z Trumpa ale nie zawsze jest to udane. Albo potrzebne.

kubix28

Do sezonów 20 i 19 nie ma co porównywać...
W tamtych sezonach to już nie wiem, twórcy chcieli zrobić coś ambitnego, czy szli po prostu na łatwiznę.
Zaś ten sezon, nie najgorszy, po wyżej wspomnianym "White People Renovating Houses" spodziewałem się .... najprościej mówiąc marnego sezonu.
Jednak moim zdaniem, o dziwo, tym razem to Family Guy wprowadził wątek ogólny który lepiej pasuje do współczesnych czasów.
Też z tweedami, ale bardziej ogólny.

Mam nadzieje, że ten sezon to rozgrzewka, że 22 sezon będzie tylko lepszy. twórcy wiedzą, że marka w serialowym świecie już tak wiele nie działa (no chyba. że Simpsony), i nie będą robić na jedno kopyto jak było z 20 i 19.
Mam nadzieje, że takich głupot jak brak Kenniego czy wątki (takie jak Cartman x Heidi) które chyba przez większość swojego czasu irytowały niż jak cieszyły z seansu, się nie powtórzą.

Choć raczej znalazłby się gorsze odcinki niż jak "White People Renovating Houses" choćby w sezonie 19 i 20....
A co do "Bo łatwo cisnac bene z Trumpa ale nie zawsze jest to udane.", raczej już twórcy wiedzą, że powtarzalne żarty i fabuły się nie sprzedają, nawet jak w swoim szyldzie mają "South Park".

ocenił(a) serial na 10
kubix28

Odcinek do bani.

Krótko - mam już dość ataków na Trumpa. Stały się one nudne i nieśmieszne, bardzo przypominają mi "telewizyjne żale" podbudowane liberalną ideologią wyznawaną przez twórcę. Gdyby jeden odcinek poświęcono prezydentowi byłoby fajnie, świeżo, zabawnie ale niestety wciskają ten wątek gdzie tylko się da. Ile można?

Ale Whitów lubię... tylko dlaczego oni muszą być tak odseparowani w poglądach?

ocenił(a) serial na 10
kubix28

Ja to trochę rzygam ostatnimi odcinkami bo ludzie je oceniają wedle tego na ile podobają im się poglądy przemycone w odcinkach a nie pod kątem żartów i satyry.

ocenił(a) serial na 10
kubix28

Odcinek całkiem dobry, takie 8/10. Najbardziej na plus powiązania do IT i Stranger Things, Randy na rowerze, wyruszanie na spotkanie przygody przy "kick ass 80's music" (te kawałki były zabójcze ;) i jeszcze fox trap...

użytkownik usunięty
kubix28

Chyba czas skończyć ten serial.