Oby to była trylogia - 3 odcinki parodiujące najfajniejsze uniwersum fantasy to byłby istny miód:).
Może nawet 2 najlepszy odcinek tego sezonu zaraz po Zimmermanie. Dobrze że najfajniejsze postacie jak Randy, Cartman, Butters i cała reszta mają rozdzielone pierwszoplanowe role i widać że będzie się działo. Może to nie będzie lepsze od Wyobraźniolandi ale może pobiją Trylogię "Szopa i przyjaciół" na co liczę:).
I oby w te święta można było kupić Elma - celem przypominania nauki mycia zębów oczywiście :).
Solidne 8,5 /10
O, i jeszcze coś. Nie oglądam Gry o tron, więc mogę niektórych aluzji i nawizązań nie załapać. Więc... jakie do tej pory zauważyliście?
Ja lubię "Grę o Tron", czekam na 4 sezon, więc conieco Ci powiem.
1) Butters twierdzi to co większość osób, które oglądają ten serial (w tym i ja). ZA DUŻO RUCHAŃSKA. Pół biedy z cyckami, ale sceny z pedałami to już za wiele. Niby jest ich jakieś 3 na 3 sezony, i tak za dużo. Aha, a siusiaków podczas tych scenek nie pokazują, aż tak nie jadą po bandzie. Ogółem trzymaj parodię serialów HBO
http://www.youtube.com/watch?v=EUBiOOx0Pxw
2) "Zima nadchodzi" - to motto jednego z głównych rodów, Starków. W kółko to powtarzają, bo zima w tym świecie jest czymś strasznym i wszyscy się jej boją, dlatego trzeba się jej szykować.
3) Straż w centrum handlowym to odpowiednik Nocnej Straży, czyli takiej "organizacji", która strzeże 7 królestw przed dzikimi i przed Innymi (takie zombiaki).
4) Jak umarł szef ochrony to Randy spytał się czemu zawsze umierają Ci najbardziej lubiani. Motyw z "Gry o tron" (chociaż Tyriona na pewno nie zabiją:D
5) Prezes Sony posuwał dziwkę baaaaaaaaardzo podobną do tej z serialu.
6) Kenny jest parodią Daenerys Targaryen, jednej z głównych bohaterek. Jako jedyna na świecie ma smoki, ogółem też jest jedyną postacią, która "działa" poza krainą 7 królestw i zbiera wielką armię żeby przejąć tron. Zakończenie odcinka to w ogóle parodia jednego z zakończeń 1 i 2 sezonu jak tysiące ludzi wiwatują na cześć księżniczki i obok niej ryczy smok, ten motyw mnie zniszczył:D.
7) + nawiązania do nazwisk czy coś jak "Greyhawk" (w oryginale Greyjoy).
więcej już nie pamiętam, bo parę godzin temu oglądałem.
Też mam nadzieję na trylogię, szykuje się jedna z lepszych dłużyzn w SP. Bez parodii Lannisterów się nie obejdzie:D
uwaga spojler
"4) Jak umarł szef ochrony to Randy spytał się czemu zawsze umierają Ci najbardziej lubiani. Motyw z "Gry o tron" (chociaż Tyriona na pewno nie zabiją:D"
:D:D:D
Genialny odcinek, najlepszy od prawie ~3 sezonów! Mam nadzieję, że to taki świetny przedsmak gry serialowej, która wychodzi za kilka miesięcy, bo zapowiada się w podobnym klimacie.
Dla mnie mocna 9, jeśli kolejna część będzie równie dobra, to w sumie i nie widzę przeciwwskazań przed dychą :)