PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94331}

Miasteczko South Park

South Park
1997 -
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 80298
7,6 25 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum serialu Miasteczko South Park

Black Friday...

ocenił(a) serial na 10

OMG, nie mogę się doczekać dalszego ciągu !!!!!!!

ocenił(a) serial na 9
gratka1

Oby to była trylogia - 3 odcinki parodiujące najfajniejsze uniwersum fantasy to byłby istny miód:).

Może nawet 2 najlepszy odcinek tego sezonu zaraz po Zimmermanie. Dobrze że najfajniejsze postacie jak Randy, Cartman, Butters i cała reszta mają rozdzielone pierwszoplanowe role i widać że będzie się działo. Może to nie będzie lepsze od Wyobraźniolandi ale może pobiją Trylogię "Szopa i przyjaciół" na co liczę:).

I oby w te święta można było kupić Elma - celem przypominania nauki mycia zębów oczywiście :).

Solidne 8,5 /10

ocenił(a) serial na 8
gratka1

Dobrze motyw nocnej straży zrobili. Przednio się zapowiada wojna:)

ocenił(a) serial na 10
marcin_niewiadomski

O, i jeszcze coś. Nie oglądam Gry o tron, więc mogę niektórych aluzji i nawizązań nie załapać. Więc... jakie do tej pory zauważyliście?

ocenił(a) serial na 10
gratka1

Ja lubię "Grę o Tron", czekam na 4 sezon, więc conieco Ci powiem.

1) Butters twierdzi to co większość osób, które oglądają ten serial (w tym i ja). ZA DUŻO RUCHAŃSKA. Pół biedy z cyckami, ale sceny z pedałami to już za wiele. Niby jest ich jakieś 3 na 3 sezony, i tak za dużo. Aha, a siusiaków podczas tych scenek nie pokazują, aż tak nie jadą po bandzie. Ogółem trzymaj parodię serialów HBO

http://www.youtube.com/watch?v=EUBiOOx0Pxw

2) "Zima nadchodzi" - to motto jednego z głównych rodów, Starków. W kółko to powtarzają, bo zima w tym świecie jest czymś strasznym i wszyscy się jej boją, dlatego trzeba się jej szykować.

3) Straż w centrum handlowym to odpowiednik Nocnej Straży, czyli takiej "organizacji", która strzeże 7 królestw przed dzikimi i przed Innymi (takie zombiaki).

4) Jak umarł szef ochrony to Randy spytał się czemu zawsze umierają Ci najbardziej lubiani. Motyw z "Gry o tron" (chociaż Tyriona na pewno nie zabiją:D

5) Prezes Sony posuwał dziwkę baaaaaaaaardzo podobną do tej z serialu.

6) Kenny jest parodią Daenerys Targaryen, jednej z głównych bohaterek. Jako jedyna na świecie ma smoki, ogółem też jest jedyną postacią, która "działa" poza krainą 7 królestw i zbiera wielką armię żeby przejąć tron. Zakończenie odcinka to w ogóle parodia jednego z zakończeń 1 i 2 sezonu jak tysiące ludzi wiwatują na cześć księżniczki i obok niej ryczy smok, ten motyw mnie zniszczył:D.

7) + nawiązania do nazwisk czy coś jak "Greyhawk" (w oryginale Greyjoy).

więcej już nie pamiętam, bo parę godzin temu oglądałem.

Też mam nadzieję na trylogię, szykuje się jedna z lepszych dłużyzn w SP. Bez parodii Lannisterów się nie obejdzie:D

ocenił(a) serial na 9
el_Polaco

uwaga spojler

"4) Jak umarł szef ochrony to Randy spytał się czemu zawsze umierają Ci najbardziej lubiani. Motyw z "Gry o tron" (chociaż Tyriona na pewno nie zabiją:D"

:D:D:D

ocenił(a) serial na 10
gratka1

Genialny odcinek, najlepszy od prawie ~3 sezonów! Mam nadzieję, że to taki świetny przedsmak gry serialowej, która wychodzi za kilka miesięcy, bo zapowiada się w podobnym klimacie.

Dla mnie mocna 9, jeśli kolejna część będzie równie dobra, to w sumie i nie widzę przeciwwskazań przed dychą :)