Od paru miesięcy robię "powtórkę z rozrywki", tzn. po długim czasie oglądam jeszcze raz wszystkie odcinki. Doszedłem właśnie dziś do odc. 8x13 - Cartman's Incredible Gift i stwierdzam, że to absolutna czołówka. Chodzi w nim o to, że Cartman zostaje wzięty przez policjantów za medium i pomaga im w poszukiwaniu seryjnego zabójcy. Ogólnie jest to parodia thrillerów o maniakalnych mordercach, jak np. "Łowca", no i przy tym kpina z wiary w zdolności parapsychologiczne.
Humor spod znaku Monty Pythona w wielu miejscach.
Poza tym polecam:
"Losing Edge"(9 seria/ nie jestem pewien numeru odc.) - mój absolutny numer 1! Bohaterowie kombinują jak przegrywać mecze baseballowe, żeby wymigać się od grania w coś, czego nie cierpią, lecz okazuje się to nie tak proste...
Parodia filmów o zwycięskich sportowcach z absolutnie fenomenalną rolą Randy'ego Marsha.
"Toilette Paper(7x03)" - ten z kolei nawiązuje do "Milczenia Owiec", trochę słabszy od 8x13, ale wart zobaczenia.
"The Night of Living Homeless" (seria 11) - też absolutny hicior, pierwsza piątka, może nawet trójka, parodia filmów o zombiech.
Jak mi przyjdzie jeszcze coś do głowy, to dorzucę.
O, właśnie! Jeszcze 7x09 o WalMarcie - nie jest do końca pewien, ale jest tam nawiązanie do Matrixa 2 w scenie, gdy Stan i Kyle odkrywają tajemnicę, czym jest Walmart.
ten z guitar hero jest zajebisty :D kariera rockowca :D a z youtube to mi się na tę chwilę kojarzy tylko odcinek parodiujący "24 godziny" :P
a nie! przecież był ten odcinek gdzie Butters występował na youtubie z piosenką :D:D faktycznie :P
Wydaje mi się, że w 8x13 głównie nawiązują do Czerwonego smoka prequela Milczenia owiec. Odcinek świetny ; D
3x12 parodiuje serial o Scoobym Doo :)
4x02 oczywiste nawiązania do filmów o gangsterach i mafii :)
6x03 odcinek o Aspen, nie wiem jak to określić, ale jest to parodia takich typowych filmów o młodzieży :P
6x13 nawiązanie do Władcy Pierścieni
6x17 druga połowa odcinka oparta o Helikopter w ogniu :D
7x06 historia o policjantach :D
7x10 odcinek nawiązuje do filmu Red Dawn
z nowszych
12x06 historia o apokalipsie (tu: brak internetu) :)
12x10;11 dyptyk wzorowany na Project Monster
12x12 parodia filmów o złodziejach (Oceans 11,12,13 :P)
13x02 parodia Batmana :) ah ta chrypa Coona :D
14x03 wątek Cartmana to parodia Człowieka z blizną
14x04 Tron :)
14x10 Incepcja :P
wszystkie te odcinki polecam :) jest jeszcze dużo takich nawiązań, jak ktoś znalazł jeszcze jakieś ciekawsze to niech się podzieli :)
odcinek z incepcją mistrzostwo świata i creme freiche także, ogólnie uważam że 14 sezon jest najlepszy :)
kuźwa, ludzie, co tu dużo pisać - nie da się określić który odcinek jest najlepszy > CAŁY SERIAL TO ABSOLUTNE MISTRZOSTWO ŚWIATA!!!
Dobry jest odcinek o Avatarze, ale prawdziwe mistrzostwo to odcinek 12x9 Breast cancer show ever