Tak, odcinki na Wizji 1 (parę lat temu) były z dubbingiem, szkoda, że teraz (w XXI wieku ;P) jest lektor albo napisy...
Tak oczywiście polski dubbing zrobiła Wizja 1 ale był on po prostu tragiczny. Głosy nie były w ogóle dopasowane do postaci a pozatym nawet bywalyt sprzeczną z tym co autentycznie mówili bohaterowie. Naprawde wole juz napisy niz taki dubbing jak zrobiła Wizja 1.
z podłożonych głosów jedynie Chef był przekonywujący, a zdecydowanie najgorszy głos miała Sheila Broflowsky i Cartman. Najgorzej wypadło jednak tłumaczenie;)
Napisy the best. Nienawidzę lektorów i kiepskich dubbingów. Nie rozumiem moich kumpli, których szał bierze, kiedy muszą oglądać film z napisami, a za to staje im, jak dostaną wersję z lektorem. Lektor ssie jaja. Kiepski dubbing też. I tyczy się to wszystkich filmów.
zgadzam sie w 100% ;] poza tym mozna i bez napisow sobie angielski pocwiczyc;] a wyniesc mozna z tego serialu wiecej niz z lekcji ang w liceum ;]
Dubbing?Tak, ale nie SP:/napisy troche lepsze, ale nic nie odda autentycznosci, tych tekstów..wiec najlepiej znac(przynajmniej choc trochę)angielski:)));)
pzdr
Ja tam jednak wole z napisami, bo bądz co badz ale w szkole ucza mnie angielskiego a nie podwórkowego amerykańskiego. No i z napisami przynajmniej wiadomo o czym mówi Kenny. A dubbing był do d***, wogóle nie pasował
jak dla mnie napisy są równie obojętne co lektor. wole sie skupić na oglądaniu filmu niż czytaniu napisów
Byl bardzo dobry dubbing. Ale glos Stana i Mamy Kyla byl fatalny.
Ale glosy Kennego i Chefa byly idealne :)
Wlasnie napisalem do stacji pl dubbing obsade zobaczysz gdzies za kilka tygodni :)
http://www.drawnpark.net/South_Park/Polski_Dubbing/101_Cartman_Dostaje_Sonde_Ana lna_dubbing.html Na tej stronie jest pierwszy odcinek South Park z dubbbingiem z Wizji 1
Link nie działa. Podrzuć inny bo chciałbym zobaczyć ten dubbing.
Aczkolwiek nie wyobrażam sobie kwestii "Oh My God! They killed Kenny" w innym niż angielski/amerykański języku.
Polski dubbing jest straszny a najgorszy jest ten co leci na MTV ja osobiście wole napisy