Bardzo lubię tą kreskówkę i mam pytanie: czy to prawda, że 12 seria ma być ostatnią serią South Parku????
Co jest bardzo nietypowe, gdyż w stanach praktycznie wszystkie seriale dostają kontrakty z roku na rok, a nie na parę lat do przodu. South Park jest najbardziej popularnym serialem na kanale Comedy Central i prawdopodobnie będzie na nim leciał tak długo jak Matt i Trey będą chcieli go tworzyć. A że uwielbiają to robić i jest to ich główny projekt to nie ma się czym martwić - SP będzie leciał jeszcze dłuuugo dłuuugo! ;)
Niestety, ale jest się czym martwic - spadkiem formy, którego oglądając 11 sezon się nie spodziewałem. Mam nadzieję, że będzie lepiej niż do tej pory...
Spadek formy? 11 sezon - Imaginationland? Najoryginalniejszy odcinek w całej historii SP. Bardzo odświeżający pomysł, pokazujący jak wiele twórcy mają jeszcze do zaoferowania! Idąc dalej... Cartman Sucks, Fantastic Easter Special? Dla mnie są to klasyki i jedne ze śmieszniejszych odcinków. A jeśli ktoś woli wcześniejsze sezony? The List, pokłon w stronę wieloletnich fanów... ze śmiercią Kennego, Wendy + Stan... Moim zdaniem 11 sezon był bardzo dobry i oryginalny. Nie było odgrzewania starych pomysłów, serial ciągle ewoluuje - wielki pozytyw jak dla mnie, bo widziałem wszystkie odcinki i cieszę się, że oglądając te nowe nie mam uczucia deja vu. Teraz leci 12 sezon... i mimo średniego początku ( Tonsil Trouble mnie nie przekonał) to już kolejne odcinki zmiatają i są z tygodnia na tydzień coraz lepsze! Jest w nich wszystko co najlepsze - 2x12, odcinek o Britney Spears, zaskakująco nastawiony przeciwko mediom a nie piosenkarce (jak zwykle SP zaskakuje), 3x12, Major Boobage? Taka szalona historia mogła pojawić się tylko w Sp ;) 4x12, Canada On Strike, parodia strajku scenarzystów plus typowe też dla SP naśmiewanie się z kanadyjczyków ;) kolejny klasyk. Odcinek wczorajszy, 5x12 Eeek, a Penis! Powrót Pana Garrison i jak zwykle rewelacyjny Cartman. Nie wiem czemu uważasz, że serial traci formę... moim zdaniem jest w nim wszystko to co było zawsze i nie traci nic ze swojej świeżości, bawi tak jak zawsze :) Może następne odcinki Cię przekonają, że wcale nie jest tak źle! ;) Pozdrowienia dla wszystkich maniaków Sp!
Chyba niedokładnie przeczytałeś to, co napisałem...
12 sezon jest dla mnie na razie najsłabszy, ale 1205 i powrót mr. Garrison to światełko w tunelu. Oprócz tego nie zawiodłem się jeszcze tylko na 1203. Britney był zbyt gorzki i poważny - nie było mi do śmiechu (chociaż przekaz super), Tonsil był ok ale nic poza tym. Canada on strike oprócz motywu z youtube był tragiczny - nie śmieszą mnie Kanadyjczycy w SP.
pzdr
Cieszę się bardzo że Twórcy SP podpisali nowy kontrakt na nowe serie już niemogę się doczekać nowych odcinków pozdrawiam:)
oglądam tą kreskówkę od 1 sezonu już z 7 lat napoczątku w roku 2000 leciała na CANAL+ z napisami i od 2 lat idzie z polskim Niesamowitym Lektorem na COMEDY CENTRAL i MTV
niewyobrażam sobie końca tej kultowej kreskówki i twórcom SP życzę jeszczę dużo dużo bardzo dużo nowych seri
POZDRAWIAM