PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94331}

Miasteczko South Park

South Park
1997 -
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 80467
7,6 25 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum serialu Miasteczko South Park

Z tych co ostatnio obejzałem to 821 - stupid spoiled whore i 814 - 'woodland critters animals', dawno się tak nie śmiałem :)))))

ocenił(a) serial na 9
Ready2

Hmm... no to tak:

104 Big gay Al's boatride - po raz pierwszy pojawia sie wyczesana postac Big Gay Ala

107 Pinkeye - dobry motyw z Chefem parodiujacym teledysk Michaeala Jacksona i ogolnie fajny pomysl

110 Mr Hankey, the Christmas Poo - tego chyba nie trzeba tlumaczyc ;)

113 Cartman's Mon is a Dirty Slut - fajnie zadrwili z fanow z tym nie ujawnianiem zakonczenia ;)

218 Prehistoric Ice Man - dobry motyw z proba odtworzenia czlowiekowi z 1996 roku jego naturalnego srodowiska: muzyka Ace of Base itp :D No i ogolnie dobry pomysl.

508 Towelie - recznik to zajebista postac ;)

512 Here comes the Neighbourhood - za koncowa fraze pana Garrisona "At least I got rid of those god damn n..." ;) No i ogolnie za przewrotnosc tego odcinka, ktory tak naprawde jest o uprzedzeniach do czarnych ;)

514 Butter's Very Own Episode - swietny pomysl ;) Jak inaczej moglby wygladac very own episode Buttersa? :)

608 Red Hot Catholic Love - za wysmianie kosciola i za motyw srania ustami, ktory z reszta pod koniec tego odcinka posluzyl do stworzenia calkiem inteligentnej puenty

612 A ladder to heaven - zabawy i przewrotny odcinek ;)

613 The Return of the Fellowship of the Ring to the Two Towers - bardzo zabawny docinek nawiazujacy do Wladcy Pierscieni

708 South Park is gay - wysmianie metroseksualizmu :)

712 All about mormons - dumb dumb dumb dumb dumb ;) Dobrze ze w Polsce nie ma tylu Mormonow co w Stanach ;)

801 Good times with weapons - goscie z south parku jako bohaterowie anime :) bardzo fajnie zrobiony odcinek

802 Awesome-o - zabawny jak cholera ;)

804 The passion of the Jew - wieeeelki plus za wysmianie filmu "Pasja"

806 Goobacks - jeden z odcinkow pokazujacych ze South Park to w gruncie rzeczy madry serial a nie tylko bluzgi i "humor toaletowy". Jest to odcinek o stosunku Amerykanow do imigrantow przybywajacych do Stanow z biedniejszych krajow.

807 The Jeffersons - pojechali po Michaelu Jacksonie :)

808 Douche & Turd - za puente tego odcinka: kazde wybory (polityczne) to tak naprawde wybor miedzy douche a turd ;)

810 Preschool - ogolnie fajny pomysl ;) no i gaszenie pozaru mi sie podobalo ;)

814 Woodland critter christmas - zabawny jak cholera ;)

904 Best friends forever - fajne odwolanie do Keeanu Reevesa po filmie Constantine ;)

906 The death of Eric Cartman - nawiazanie do - bardzo dobrego swoja droga - filmu "Szosty Zmysl" i ogolnie fajny pomysl ;)

troche tego sie uzbieralo :)

____16

a pamietasz nr odcinku/tytul tego w ktorym CArtman sobie wkrecil ze jest Hitlerem?;)bo bym obejzala

ocenił(a) serial na 9
Baby_Firefly

w 804 "The passion of the Jew" bylo cos w tym klimacie ale chyba jednak masz na mysli inny odcinek - nie pamietam niestety ktory to, ale moze mi sie przypomni pozniej

____16

jak to w 'gruncie rzeczy madry serial'? tak mysle wciaz jednostajnie-nieustannie.

ocenił(a) serial na 9
finallyh

a ogladasz ten serial? obejrzales sporo odcinkow? zastanawiales sie kiedys nad nimi? nad ich sensem? south park to naprawde nie tylko bluzgi i humor toaletowy, no ale nie moze tego wiedziec ktos kto nie zna tego serialu (a mimo to probuje go oceniac) albo ktos kto go po prostu nie rozumie

____16

Najlepsze odcinki SP ever to "Towlie" "Woodland Critter Christmas" "Terrance & Phillip in "Not Without My Anus" i najlepszy odcinek z Cartmanem w roli głównej, czyli "Scott Tenorman Must Die"

____16

a ja uważam, że Mormonowie to są mili ludzie..

ocenił(a) serial na 10
Luki667

Nie zapominajmy o odcinku pierwszym, tzn. 101-"Cartman Gets an Anal Probe":)

ocenił(a) serial na 10
Viva_La_South_Park

A ten odcinek,jak Cartman przebierał się za Hitlera, to "Cartman's Hitler Halloween" chyba:P

____16

A mi się w 808 najbardzej podobało jak wrzucili tym z PETA: "Zwierzęta nie są dla nas zabawkami, upodabniamy się do nich, żenimy się z nimi..." :D
No i ten strusio-człowiek "kill meee!" :D

PS
Pierdoła to Bush a Gówno Kerry, czy na odwrót?

ocenił(a) serial na 10
lukaszo85

mysle ze to nie bylo az tak doslowne porownanie.

Oczywiscie ze south park to madry serial!!! Kazdy odcinek jest zbudowany w taki sposob zeby cos przekazac, a te wszystkie absurdy sa poto by te prawdy uwydatnic!!

ocenił(a) serial na 8
Ready2

z tych co widziałam najlepsze wg mnie są:
9x06 The Death of eric cartman
9x04 Best friends forever
8x04 passion of the Jew
7x14 raisins
7x11 Casa bonita
7x09 Christian rock hard :DDDD
4x04 Timmy 2000

ocenił(a) serial na 10
oliina

3x10 - Chinpokomon ("I have to buy Chinpokomon! I have to buy it! I have to buy it!) 4x07 - Cherokee Hair Tampons 5x01 - Scott Tenorman Must Die (Najlepszy!) 5x06 - Cartmanland 5x09 - Osama Bin Laden Has Farty Pants 6x08 - Red Hot Catholic Love 6x12 - A Ladder to Heaven ("and they build... A ladder to heaven... XD) 7x08 - South Park is gay (Crab People!) 8x12 - Stupid Spoiled Whore Video Playset 8x13 - Cartman's Incredible Gift (nanananananatatatatata...) 9x11 - Ginger Kids 9x14 - Bloody Mary
I to by było na tyle z najlepszych (moim zdaniem).

ocenił(a) serial na 10
Ready2

hej, a oglądaliście, ten najnowszy odcinek-1005??Towelie dawał czadu, dobra była też rozmowa Gary' ego z wiadomo czym:P myślałam, że padnę...dobry odcinek:)

ocenił(a) serial na 10
Viva_La_South_Park

Oglądałem, wagina Opry bierze zakładników :)) świetny

ocenił(a) serial na 10
Ready2

u mnie zdecydowanie rzadzi
cartmans incredible gift
nananananananaandadada nanannanananadadada ^^

ocenił(a) serial na 10
zahaara

Ostatni tzn. 10x07 jest poprostu niesamowity.

ocenił(a) serial na 10
Sobol_2

"Who's got the greatest mom in the world?";D;D1007-super odc.no i 'dog whisperer'dał w końcu radę,heheh;]]

ocenił(a) serial na 10
Viva_La_South_Park

Nigdy czegoś takiego niewidziałem Eric sie przełamał ( przez chwile :))

ocenił(a) serial na 10
Sobol_2

"przez chwilę"dobrze,że to podkreśliłes;P

ocenił(a) serial na 10
Ready2

Towelie pierwszy odcinek z nim wymiata jest mega zianie