Z tych co ostatnio obejzałem to 821 - stupid spoiled whore i 814 - 'woodland critters animals', dawno się tak nie śmiałem :)))))
Hmm... no to tak:
104 Big gay Al's boatride - po raz pierwszy pojawia sie wyczesana postac Big Gay Ala
107 Pinkeye - dobry motyw z Chefem parodiujacym teledysk Michaeala Jacksona i ogolnie fajny pomysl
110 Mr Hankey, the Christmas Poo - tego chyba nie trzeba tlumaczyc ;)
113 Cartman's Mon is a Dirty Slut - fajnie zadrwili z fanow z tym nie ujawnianiem zakonczenia ;)
218 Prehistoric Ice Man - dobry motyw z proba odtworzenia czlowiekowi z 1996 roku jego naturalnego srodowiska: muzyka Ace of Base itp :D No i ogolnie dobry pomysl.
508 Towelie - recznik to zajebista postac ;)
512 Here comes the Neighbourhood - za koncowa fraze pana Garrisona "At least I got rid of those god damn n..." ;) No i ogolnie za przewrotnosc tego odcinka, ktory tak naprawde jest o uprzedzeniach do czarnych ;)
514 Butter's Very Own Episode - swietny pomysl ;) Jak inaczej moglby wygladac very own episode Buttersa? :)
608 Red Hot Catholic Love - za wysmianie kosciola i za motyw srania ustami, ktory z reszta pod koniec tego odcinka posluzyl do stworzenia calkiem inteligentnej puenty
612 A ladder to heaven - zabawy i przewrotny odcinek ;)
613 The Return of the Fellowship of the Ring to the Two Towers - bardzo zabawny docinek nawiazujacy do Wladcy Pierscieni
708 South Park is gay - wysmianie metroseksualizmu :)
712 All about mormons - dumb dumb dumb dumb dumb ;) Dobrze ze w Polsce nie ma tylu Mormonow co w Stanach ;)
801 Good times with weapons - goscie z south parku jako bohaterowie anime :) bardzo fajnie zrobiony odcinek
802 Awesome-o - zabawny jak cholera ;)
804 The passion of the Jew - wieeeelki plus za wysmianie filmu "Pasja"
806 Goobacks - jeden z odcinkow pokazujacych ze South Park to w gruncie rzeczy madry serial a nie tylko bluzgi i "humor toaletowy". Jest to odcinek o stosunku Amerykanow do imigrantow przybywajacych do Stanow z biedniejszych krajow.
807 The Jeffersons - pojechali po Michaelu Jacksonie :)
808 Douche & Turd - za puente tego odcinka: kazde wybory (polityczne) to tak naprawde wybor miedzy douche a turd ;)
810 Preschool - ogolnie fajny pomysl ;) no i gaszenie pozaru mi sie podobalo ;)
814 Woodland critter christmas - zabawny jak cholera ;)
904 Best friends forever - fajne odwolanie do Keeanu Reevesa po filmie Constantine ;)
906 The death of Eric Cartman - nawiazanie do - bardzo dobrego swoja droga - filmu "Szosty Zmysl" i ogolnie fajny pomysl ;)
troche tego sie uzbieralo :)
w 804 "The passion of the Jew" bylo cos w tym klimacie ale chyba jednak masz na mysli inny odcinek - nie pamietam niestety ktory to, ale moze mi sie przypomni pozniej
a ogladasz ten serial? obejrzales sporo odcinkow? zastanawiales sie kiedys nad nimi? nad ich sensem? south park to naprawde nie tylko bluzgi i humor toaletowy, no ale nie moze tego wiedziec ktos kto nie zna tego serialu (a mimo to probuje go oceniac) albo ktos kto go po prostu nie rozumie
Najlepsze odcinki SP ever to "Towlie" "Woodland Critter Christmas" "Terrance & Phillip in "Not Without My Anus" i najlepszy odcinek z Cartmanem w roli głównej, czyli "Scott Tenorman Must Die"
A ten odcinek,jak Cartman przebierał się za Hitlera, to "Cartman's Hitler Halloween" chyba:P
A mi się w 808 najbardzej podobało jak wrzucili tym z PETA: "Zwierzęta nie są dla nas zabawkami, upodabniamy się do nich, żenimy się z nimi..." :D
No i ten strusio-człowiek "kill meee!" :D
PS
Pierdoła to Bush a Gówno Kerry, czy na odwrót?
mysle ze to nie bylo az tak doslowne porownanie.
Oczywiscie ze south park to madry serial!!! Kazdy odcinek jest zbudowany w taki sposob zeby cos przekazac, a te wszystkie absurdy sa poto by te prawdy uwydatnic!!
z tych co widziałam najlepsze wg mnie są:
9x06 The Death of eric cartman
9x04 Best friends forever
8x04 passion of the Jew
7x14 raisins
7x11 Casa bonita
7x09 Christian rock hard :DDDD
4x04 Timmy 2000
3x10 - Chinpokomon ("I have to buy Chinpokomon! I have to buy it! I have to buy it!) 4x07 - Cherokee Hair Tampons 5x01 - Scott Tenorman Must Die (Najlepszy!) 5x06 - Cartmanland 5x09 - Osama Bin Laden Has Farty Pants 6x08 - Red Hot Catholic Love 6x12 - A Ladder to Heaven ("and they build... A ladder to heaven... XD) 7x08 - South Park is gay (Crab People!) 8x12 - Stupid Spoiled Whore Video Playset 8x13 - Cartman's Incredible Gift (nanananananatatatatata...) 9x11 - Ginger Kids 9x14 - Bloody Mary
I to by było na tyle z najlepszych (moim zdaniem).
hej, a oglądaliście, ten najnowszy odcinek-1005??Towelie dawał czadu, dobra była też rozmowa Gary' ego z wiadomo czym:P myślałam, że padnę...dobry odcinek:)
u mnie zdecydowanie rzadzi
cartmans incredible gift
nananananananaandadada nanannanananadadada ^^
"Who's got the greatest mom in the world?";D;D1007-super odc.no i 'dog whisperer'dał w końcu radę,heheh;]]