PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94331}

Miasteczko South Park

South Park
1997 -
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 80298
7,6 25 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum serialu Miasteczko South Park

Ostatnio przerzuciłem się na stare sezony South Park. Zacząłem od 2 i wydaje mi się, że im nowsze
odcinki tym lepsze. Nie wiem, dlaczego, może ja tak mam? Nie lubię Kanady w South Parku... może
inaczej. Nie lubię kiedy poświęca się jej za dużo czasu, dlatego też 1 odcinek 2 sezonu nie zbyt
mnie rozbawił, był całkiem, całkiem. Ale nie był najlepszy. 2 odcinek też nie zrobił na mnie wielkiego
wrażenia. Tu nie chodzi o grafikę, czy możliwości techniczne, które z roku na rok, dają większe pole
do popisu. Tu chodzi o fabułę. Sam nie wiem, chyba tylko mi się wydaje, że te nowsze sezony są
lepsze.

olekczerwony

Ja też uważam, że nowsze sezony są lepsze, aczkolwiek nie powiedziałbym, że to idzie w równej kolejności.
Każdy ma dobre odcinki, ale serial prawdziwy pazur pokazał gdzieś od 6 sezonu. Ale np. 14 sezon według mnie miał sporo mniej udanych odcinków.

ocenił(a) serial na 9
olekczerwony

Przede wszystkim dwa pierwsze sezony są bardzo słabe. Moim zdaniem southpark zaczyna sie od sezonu trzeciego. Niestety przez to ma wśród wielu ludzi opinię kreskówki głównie o przekleństwach i pierdzeniu.

A dalej to były lepsze i gorsze sezony, ale wszystkie, z wyłączeniem kilku pojedynczych epizodów, bardzo dobre. Z tego co pamiętam sezon 5 miał kilka świetnych odcinków.

ocenił(a) serial na 10
Deemer

Wiesz co, wydaje mi się, że 2 pierwsze epizody 2 sezonu są słabe, później już się rozkręca i można oglądać.

olekczerwony

Ja uwielbiam Kanadę w South Park, a jeszcze bardziej w The Stick of Truth ;). W serialu szczególnie podoba mi się transmisja z ceremonii zaślubin pary królewskiej Kanady - "It's a great day for Canada and therefore the world." - a także "I'm not your budday, guy!" XD

ocenił(a) serial na 10
tanbuelo

Wątki Kanady, o wiele bardziej śmieszą mnie w nowszych sezonach. Bo w tych starszych, to słabo. Mam podobnie jak ty zresztą, wątek Kanady w South Park The Stick of Truth zrył mi mózg, a przy "I'm not your budday, guy" po prostu nie mogłem przestać się śmiać.

ocenił(a) serial na 9
olekczerwony

Tu tez chodzi o to,ze biezace sezony sa o biezacych problemach,nowosciach itd

ocenił(a) serial na 10
olekczerwony

Ostatnio zaczęłam oglądać wszystkie odcinki od początku po raz drugi i doszłam do wniosku, że wcześniejsze odcinki opierały się na prostszym humorze, kiedy nowsze odcinki, nie dość, że wyśmiewają bieżące problemy, to bardziej skupiają się na samych postaciach.