PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94331}

Miasteczko South Park

South Park
1997 -
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 80301
7,6 25 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum serialu Miasteczko South Park

Oto wszystkie podobieństwa WM do SP jakie wypatrzylem:
*Konieczko przypomina mi Stana
*Maślana przypomina Kaila
*Anusiak przypomina mi Cartmana
*Czesio przypomina mi Kenny'ego
*Higienistka bardzo mi przypomina Chefa
*Pani Frał oczywiście przypomina mi Mr. Garrisona
*Można tez porównać Diabła z Odcinku 3x04 (Lekcja 24) do Szatana z South Park
*W south Parku dosc czesto jest ukazany Jezus raz nawet był Bóg. W odcinku 33 pojawia sie Bog
*Kenny umiera co odcinek a Czesio oprostu jest Zombi czyli nie zyje
*Noi oczywiscie Chef spiewa zawsze piosenke dzieciom a Higienistka poprostu spiewa dla siebie swoje kawalki
*Włatcy coraz bardziej staja sie smiali w stosunku do parodiowanian roznych wydarzen (Ekskumancja,Deszcze niesokojne,Szcypionka dla Frycka, Maksymalna kontrola, Memęto mori) ktore moga urazic niektorych widzow co w South parku jest na porzadku dziennym
*Włatcy móch posiada dwa świąteczne odcinki (Mikołajki,Jasełki) a South Park posiada ich chyba 5
*SP ma film kinowy a WM bedzie mialo w styczniu 2009

SzOpMaN

Bo Włatcy to nędzna kopia South Park. Tyle, że twórcy WM chyba nie zrozumieli do końca o co chodzi w SP i oparli swoją kreskówkę jedynie na przekleństwach.

ocenił(a) serial na 8
SzOpMaN

Nie wiem, dlaczego Konieczko przypomina ci Stana. Nie widzę podobieństw. Anusiak Cartmana? Tu potrzebna jest wielka wyobrażnia. ;)
South Park posiada więcej odcinków świątecznych. Halloween'owe też się do nich chyba zaliczają.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 8
Piramidoglowy

Co do swiatecznych South Park to nie wiem ile jest. 5 widzialem w Polskiej TV.
Anusiak i Cartman sa podobni. Anusiak jest wielki i masywny a Cartman jest gruby wiec rowniez jest Masywny.

Znalazlem kolejne podobienstwo:
Maslana jest Bogaty tak samo jak Token

SzOpMaN

Wladcy much to dno!Ksero GENIALNEGO south parku.Tego kto wymyslil wladcow much powinni rozstrzelac!!!

ocenił(a) serial na 8
SzOpMaN

Do tej pory uważałem, że twórca WM luźno inspirował się South Parkiem. Zbytnich podobieństw między charakterami nie widziałem. No, może higienistkę można porównywać z Chefem.
Właśnie obejrzałem odcinek w którym pojawiła się sklepikarka z aparatem na zębach - kopia Shelly Marsh, siostry Stana. Kędzierskiemu kończą się pomysły.

ocenił(a) serial na 9
SzOpMaN

WM to serial beznadziejny, a samo porównywanie go do SP, z całym szacunkiem, ale to potwarz. SP jest świetną krytyką różnych trendów społecznych, które poprzez odpowiednią prezentacje sprowadzane są niemal do granic absurdu. Wiele odcinków, poza niebanalnym dowcipem posiada pewne przesłanie, o czym WM mogą jedynie marzyć. Tak jak napisał Goku - serial ten oparty jest na przekleństwach. A ja bym jeszcze dodał, że zawarte w nim jest jedynie prymitywne poczucie humoru w wykonaniu płytkich postaci w dodatku o strasznie irytujących głosach. To tyle ode mnie, pozdrawiam ;)

ocenił(a) serial na 7
mgrinzz

h8iek>>> Mam na liście wiele osób, które chciałbym rozstrzelać, ale sz.p. Kędzierski na pewno do nich nie należy. Najwyraźniej jesteś tak "wierny" SP, że zauważasz tylko podobieństwa między serialami(w większośći zmyślone).
Wyluzuj i nie baw się w pseudofana, bo wątpię żebyś komuś imponował.
...

A co tam, pozdrawiam;)

Spider_Jerusalem

Czesio przypomina ci Kennego ? Niby w czym ? Postacie w WM wogule nie przypominają postaci w SP, WM to jest wielkie gówno zerznięte z SP

SzOpMaN

WM to wielkie gówno, nie można porównywać go z SP. Zgodze sie prawie wszystko zostalo zrzniete z SP ;/ Anusiak do Cartmana to grzech tak mowic!Cartman jest zabawniejszy i pazerny ale co z tego, wszyscy go kochaja! Pod koniec kazdego odcinka jest morał a we WM tego nie ma!

ocenił(a) serial na 10
olka69

Zgadzam się, że WM jest gorsze od South Parku, ale żeby na siłe odnajdywać takie podobieństwa to trzeba być kretynem do kwadratu!
Anusiak do Cartmana podobny? Ty uwazasz, ze jest podobny, poniewaz jest masywny? Ja pier**** ! Cartman nie jest w niczym podobny do Anusiaka, tak samo jak Czesio do Kenny'ego! Najbardziej rozbawiło mnie podobieństwo typu, Maślana jest podobny do Tokena bo jest bogaty, hahaha! Człowieku to nie jest żadne podobienstwo, to jest nic! To ze jakas postac w South Park jest bogata, to nie oznacza, ze jezeli w WM tez bedzie jakas bogata, to ze to jest sciaganie! No bez przesady! Przez South Park przewinęło się biliard postaci, o różnych charakterach, różnych sposobach bycia, także można powiedzieć, że każda postać w WM jest zerżnięta z South Park'u ! Aha i co to za podobienstwo : " Noi oczywiscie Chef spiewa zawsze piosenke dzieciom a Higienistka poprostu spiewa dla siebie swoje kawalki " , zaprzeczyles sam sobie, chef spiewa dziecom, a higienistka spiewa dla siebie ... no i co z tego? Wlatcy Much nie sa beznadziejni dlatego, ze sa niby "zerznieci" z south parku, ale po prostu zawieraja infantylny humor, sa nudni i bez sensu.

PS : jezeli bawisz sie w porownywania, to moze od razu spojrzmy prawdzie w oczy, South Park jest w takim razie beznadziejny, poniewaz jest zerzniety od Simpsonów. Przeciez South Park ma tyle z Simpsonow, ze mozna go spokojnie nazwac zerznietym gownem ... ehh.. nie oceniajcie bajek po tym czy sa sciagnieci z innej bajki czy nie..

użytkownik usunięty
SzOpMaN

Twoje porownania Szopman sa....wogole bez sensu , Konieczko nie jest podobny do Stana, ponieważ Stan jest inteligentny, to on najczęściej wyciaga wnioski itp. a Konieczko ( chociaż uwielbiam tą postać) muszę przyznać że tylko sie wymadrza ;/

Maślana i Kyle - nic (NIE WSZYSCY ŻYDZI SĄ ZACHŁANNI!)
Anusiak i Cartman - no comment... Anusiak przy ericu to jak baranek przy wilku :)
Czesio + Kenny -trochę (ze wzgl. na śmierć), lecz nie do końca Czesio mieszka cment. i ma tam przyjaciół,którzy go wspierają itd. a Kenny jest ma w domu patologię! a pozatym czesia nie kręcą gołe baby ;p

Higienistka i Chef tu się zgodzę

Pani frał wogole nie jest podobna do mr. garisona!

diabeł- ojejku! diabęł pojawił się w raptem paru odc . WM i juz wielce podobny!

"Włatcy coraz bardziej staja sie smiali w stosunku do parodiowanian roznych wydarzen (Ekskumancja,Deszcze niesokojne,Szcypionka dla Frycka, Maksymalna kontrola, Memęto mori) ktore moga urazic niektorych widzow co w South parku jest na porzadku dziennym" - tu napisałeś trochę racji , WM nie zawsze wyśmiewa, a SP w kazdym odcinku.

film kinowy no i co???? Spiderman chociażby ma film kinowy też i co jest podobny dop tych dwoch kreskowek? (to samo z odc. św.)

o roznicy WM a SP wypowiedzialem sie w topicu pt. "Dziadostwwo ilura"

użytkownik usunięty

"Dziadostwo i lura" to na forum WM

Skończ waść wstydu oszczędź (to do SzOpMaNa)

hornet

P.S. Kiedy nie wejdę na forum to wiecznie tematy jaki to SP jest podobny i WM i który lepszy. Otóż dla mnie lepszy jest SP a WM nawet nie tykam, ale nie włażę na część dot. WM i nie smaruję tam na takich typków jak ty.

ocenił(a) serial na 8
hornet

W tym topicu nie chodzilo mi ze WM jest leprze od SP...
Chodzilo mi o to ze duzo zrzyna od South Parku

SzOpMaN

co za różnica i tak k***a co drugi temat w tej części dotyczy WM, (podobieństwa, różnice, który leposzy, który śmieszniejszy itp) załóżcie sobie 1 temat WM vs SP i tam sobie nawijajcie, przecież tak można zakładać tematy w nieskończoność, a ja tu przychodzę poczytać o SP a nie o pierd*****ch władcach móch.