Jestem fanem SP od wielu, wielu lat i nie wiem jak inni podobni mi ludzie ale ja widze ze South Park juz sie wypalil. Ogladalem i ogladam wiele seriali, z ktorych wiekszosc mimo ze byla swietna wypalala sie po 2-3 sezonach. Przez jakis czas wierzylem ze SP bedzie wiecznie zywy i swiezy jednak 12 seria pokazala ze dzieje sie cos niedobrego. Zreszta juz w 11 odcinki Imaginationland 1-3 byly beznadziejne. Teraz mamy Pandemic 1-2. Chyba tworcom brakuje pomyslow. Nie naleze do ludzi, ktorzy na sile ogladaja wszystkie odcinki tylko dlatego ze kiedys serial byl dobry. W tym roku pozegnalem Weeds, Desperate Housewives, House M.D... Tak to juz jest chyba ze trzeba isc do przodu i szukac nowych doznan. Ja znalazlem jak na razie dobrze zapowiadajacy sie My Own Worst Enemy. POLECAM i lacze sie w bolu ze wszystkimi oplakujacymi swoje ulubione seriale ktore chociaz ciagle trwaja to juz nie sa dla nas :-(
Ja już opłakuję Włatców... Hm. Jeżeli chodzi o South Parka to widziałem połowe i wszystkie odcinki do 6 seszonu. Póki co jestem zadwolony, ale czy będzie dobrze potem... Kto to wie :)
Niestety, ale musze sie z Toba zgodzic, chociaz nie do konca. 11 seria byla wg mnie baardzo udana (szczegolnie odcinki Imaginationland). 12 to juz spore rozczarowanie. Jedynie Overlogging zasluzyl u mnie na 10/10, a Breast Cancer Show Ever na 9/10. Z 3 ostatnich Pandemic jeszcze byl niezly, ale tylko 1 czesc. About Last Night juz slabiutko. Jak dla mnie 12 seria jest zdecydowanie najslabsza.
Z drugiej jednak strony SP to tylko 20 minut, wiec bede nadal ogladal z nadzieja na troche smiechu. Jednak tylko online - 12 sezon jest pierwszym, ktorego nie zamierzam zgrywac na plytke.
Zgadzam sie niestety ... Chociaż muszę przyznać, że najnowszy odcinek "About Last Night..." był świetny :). Bardzo mnie mile zaskoczył :). Poprzednie w tym sezonie to rzeczywiscie tragedia... Coraz więcej seriali faktycznie ostatnio nie nadaje się do ogladania:( Ja House M. D. pozegnalam juz rok temu, podobnie jak Prison Break. Z najnowszych podoba mi sie "true blood", jak ktoś lubi taka tematyke (wampiry) to polecam :)
Ja bym jednak nie porownywal SP do innych seriali, bo to nie ta bajka. Na marginesie dodam jednak, ze jedynym serialem, ktory dla mnie nieustannie trzyma poziom jest 24.
powiem szczerze tez bylem zawiedziony nieco 12 seria , ale po 12x12 powiem krotko - odcinek rewelacja.tak sie zastanawiam w jaki sposob tak szybko zrobili ten odcinek,dotyczacy wyborow w USA i zawierajacy wiele elementow,ktore pojawily sie w przemowach obamy i mccaina zaraz po ogloszeniu wstepnych wynikow? faktycznie,poprzednie odcinki nie zachwycaly,ale zawsze bylo w nich cos co przyciagalo uwagem,chociazby rewelacyjny sceptyczny craig i motywy autoironii w "pandemic".daleko 12 sezonowi do poprzednich,ale i tak na tle innych seriali ciagle trzymaja poziom