Wiedziałem, że tak to się skończy...
Radykalna, islamska strona grozi twórcom South Parku, Trey'owi Parkerowi i
Mattowi Stone, za obraźliwe przedstawienie figury Mahometa w ostatnim
odcinku.
Strona revolutionmuslim.com (bo to o nich mowa) "przypomina" twórcom
przypadek reżysera Theo van Gogha, holenderskiego reżysera zamordowanego za
film dokumentalny o przemocy wobec muzułmańskich kobiet.
Więcej info (w języku angielskim:
http://www.foxnews.com/entertainment/2010/04/20/website-warns-south-park-
creators-face-retribution-depicting-muhammad/)
by MNDT1992 z http://forum.cartooncenter.pl
I właśnie za to między innymi nie znoszę Arabów z całą ich mentalnością: za całkowity brak poczucia humoru.
Niech spierdalają! Na bliskim wschodzie chrześcijanie są prześladowani, za
budowę kościołów grozi kara itp. a w Europie i USA chcą być szanowani jak
inni. Jeśli UE nie podejmie żadnych działań w tym kierunku może to się
skończyć źle dla nas, nie wiem po co chcemy pokazywać tym dzikusom jacy to
tolerancyjni nie jesteśmy BTW co było tam obraźliwego?
też chciałbym by sie utopili w swojej ropie i zeby sami się w nią zamienili, ale zobacz na to z drugiej strony - strony Comedy Central. Nie chcą stracić tych dwóch przynoszących krocie panów, a wraz z tym i South Parku. Woleli więc prewencyjnie ocenzurować.
Oczywiście z przyjemnością wysłuchałbym pointy i tego, co myślą o Mahomecie, bo każdą religię uwielbiam na ten sam sposób. south parkowy sposób.
tyle, że oni są nadwrażliwi na punkcie własnej religii i każde tego tematu tknięcie skutkuje groźbami wojen, bombami, totlanym terrorem i agresją. Pod tym względem coraz bardziej jestem przychylny, by puścić kilka od A do N. Tylko to niczego, a przynajmniej najwazniejszego nie rozwiąże - głupoty ludzi.
a jak już wkraczamy w pole preferencji i dyskusji geopolitycznej. z tymi chrześcijanami i islamistami jest jak z gosciem i gospodarzem: niewielu chciałoby, by ktos im do domu w buciorach wchodził, kochał się na masce jego auta i głośno śpiewał zawodząc niczym kot pod wpływem procentów. oni tak widzą kulturę wschodnią, jeszcze bardziej jej nienawidzą niż komuniści. Do tego stopnia, ze uwazaja, że jedynym możliwym sposobem na "oczyszczenie bożej ziemi" jest totalna likwidacja bezbożników. jak ja nienawidzę fanatyków i radykałów! z nimi nie porozmawiasz. będą krzyczeć, wrzeszczeć, grozić, zabijać, byleby było na ich.
wyprane mózgi, propaganda, zacietrzewienie i zaściankowość. to cechy każdego radykała. nie tylko muzułmanów zbojnego skrzydła.
pal licho, że nie chcą chrześcijan na bliskim wschodzie, bo oni też niezłe ziółka - dostosować się nie chcą (znana sprawa całującej sie pary). jak ich nie chcą to ich zbójeckie prawo, ale najbardziej frustrujące jest (i to będzie narastać!), że nie można nawet WE WŁASNYM GRONIE z tego szydzić, choć dla nas wyśmiewanie czegoś w celu poluzowania atmosfery jest naturalne, to dla nich - świętą obrazą, jak dla teksańczyka nazwać jego matkę starą urwą, którą jej własny koń posuwał. efekt prosty: chwyta za strzelbę i robi z pyska rzeszoto. ale to, co na ich terenie to nie na naszym. i w tym przypadku uważam, że teraz ONI włażą nam w buciorach na dywan, depczą psa, kopią dziecko, wywracają stół i grożą, że jak będziemy protestować to nam posiekają kundelka, uśmażą i jeszcze wysrają się nam do gardeł.
podobno większość muzułmanów jest potulna jak baranki...
podobno większość motocyklistów jest spokojna i ostrożna...
podobno w miarę starzenia jest się mądrzejszym...
ciekawy jestem kiedy wycieknie do sieci wersja nieocenzurowana.
Na wykopie pojawił się news o tym.
http://www.wykop.pl/link/352659/cenzura-mahometa-nie-byla-celowa/