Wiem, ze prawie kazdy tak uwarza, ale uwazam, ze do kazdego posta nalezy dodac jakies argumenty...
Dla mnie Wlatcy Moch to totalnie pokrecony kicz, bajeczka zrobiona dla dzieci, ktore nigdy nie ogladaly nic w TV!Humor we Wlatcach Moch jest zrobiony tak, aby przeciętny 11 latek go zrozumiał.Niestety dla mnie ten humor to jedna wielka tragedia.Ta bajka moze przy pierwszych odcinkach była jakimś wielkim hitem, jedyne co mi się podobało to głos Czesia, który jest już nudny i sprawia ze mi niedobrze.Beznadziejna fabuła, żaden odcinek nie ma przesłania.Rezyserzy tego gniotu kierowali się metodą - > GLUPIE MUSI BYC SMIESZNE a tak nie jest ;).
South Park to co innego, nie jestem fanem SP, ale obejrzałem wiele odcinków.Matt Stone i Trey Parker wiedzą co robią.Dostrzegli to, że same przeklenstwa nie beda smieszne na dluzsza mete.Kazdy odcinek jest parodią czegoś.W kazdym odcinku mozna znalezc przeslanie, pokazuje, ze Polityka jest niestabilna, ze niektorzy ludzie sa kretynami.Swietnie pokazano to w odcinku, gdzie rodzice zamiast zajmowac się ich dziećmi woleli urządać protest przeciwko TV, zeby nie puszczali Terrence'a i Philip'a.Jak juz mowie o TiP to musze wspomniec, ze to tez jest genialny pomysł sparodiowania gówien jakie lecą w TV (telenowele i inne bzdety).Swietnie pokazano problem World Of Warcrafta, chyba najlepszy odcinek z całej serii South Park.Przeklenstwa wyjatkowo sa plusem tego filmu, tak jak głupota Cartmana i jego starej ;).
Jednym slowem SOUTH PARK wymiata, a Wlatcy Moch sucks...
;]
Dla mnie South Park jest dużo, dużo lepszy, przede wszystkim dlatego, że nie jest to pusty serial, a powstaje po to by wyśmiac dane kwestie społeczne.
a zauważyliście że 'Wlatcow..' ogladaja same osobniki do lat 15 ?
szczerze nie widziałam jeszcze żeby ktoś powyżej oglądał takie gówna.
Pamietam te zapowiedzi typu "wlatcy móch polski south park" okazalo sie ze wltcy sa denne i nie ma maja nic wspolnego z genialnym south parkiem ktory ewidentnie przeznaczony jest dla inteligentnych ludzi
Władcy Móch zyskali slawe bo jest puszczany o 20.00 godzinie i dzieci po dobranotce ogladaja ten gnot malo ktory doroly oglada WM. A natomiast South Park pokazuje problemy spoleczenstwa w smieszny sposob.
Faktycznie, WM to na pewno jest polski SP, ale na pewno nie jest to też głupi bezsensowny gniot.
Faktycznie, WM to na pewno NIE jest polski SP, ale na pewno nie jest to też głupi bezsensowny gniot.
Darujcie, wszamałem NIE:)
hmm South Park >> Władcy Much,
ale czego by się spodziewać po kreskówce, której twócy nawet tytułu poprawnie zapisać nie potrafią.
Tyle, że tytuł Włatców został zapisany specjalnie w takiej formie w jakiej jest (albo twórcy to matoły).
Jak dla mnie South Park jest o niebo lepszy, śmieszniejsze i bardziej inteligentne teksty mają niż 'Ona nie ma wacka', które wywołało taką furorę. We włatcach nie ma tak kapitalnie podkreślonego kontrastu między obrazem i dźwiękiem. Tam i głosy i obraz jest do dupy. No i oczywiście teksty Cartmana i Czesia. Nie mam bladego pojęcia o co tu chodzi. Pewnie większość naszego społeczeństwa by się oburzyła na słowa Erica dotyczące żydów, murzynów itp, a śmieszą ich teksty 'Ona nie ma wacka' Boże! Przecież South Park tak genialnie wyśmiewa wszystko, co śmieszne, a oni wymyślają pare lipnych tekstów typu ' Czesio nie lubi bez wacka'.
zastanawiam sie jak w ogole można porównywać SP do WM. South Park to rewelacja pod każdym względem (humor, przekaz, parodia) a WM szkoda gadać:((
tak w ogole to polecam stronke http://www.southparkzone.com pewnie i tak kazdy fan SP ja zna:). A do tworców WM: "screw you guys..."
Jestem wielką fanką SP i uważam że żaden inny serial nie jest w stanie zagrozić jego pozycji na mojej liście ;)
Kiedyś próbowałam obejrzeć jeden odcinek serialu 'włatcy much', niestety nie wytrwałam do końca. Nie rozumiem jakim cudem mozna to oglądać? To chyba jedna z najgorszych inwestycji MTV ostatnich lat. Nie dosyć, że nie ma ŻADNEGO przekazu, nie jest śmieszne,to kompletnie nie wiadomo o co w tym chodzi! Denerwuje mnie promowanie na wszelkie sposoby tego czegoś, w empiku można chyba kupić każdy gadżet z czesiem i jej 'super' kumplami. Natomiast rzeczy związanymi z SP próżno szukać...a szkoda.