PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94331}

Miasteczko South Park

South Park
1997 -
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 80293
7,6 25 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum serialu Miasteczko South Park

Stanley Cup!!!

ocenił(a) serial na 10

Kompletna głupota i jeszcze smutno się kończy. To jakiś wybryk twórców, podobnie zresztą jak "Free Willyx". Nie wiem, czy to ma być jakaś parodia - jeśli tak, to wybitnie nieudana.

ocenił(a) serial na 10
macpod1

Źle się kończy - to fakt. Ale zdaje mi się, że miało to zwrócić uwagę na filmy w tym stylu - zawsze cieszymy się z wygranej "naszej" drużyny, nie przejmując się pokonanymi, tym co oni czują i że mogą mieć nawet większe problemy od wygranych...

ocenił(a) serial na 10
Orzi

Zapewne masz rację. Ale to chyba moja wrażliwośc nie pozwoliła mi obejrzeć tego odcinka po raz drugi.

ocenił(a) serial na 10
macpod1

Ja też nie przepadam za tym odcinkiem, ale patrz wyżej - twórcy chcieli coś przekazać... I znowu za wszystko dostał Bogu ducha winny Stan

ocenił(a) serial na 8
macpod1

Właśnie obejrzałem ten odcinek w South Park Zone. Myślałem, że będzie wyjątkowo nieudany (niskie noty), a tymczasem stwierdzam iż twórcy serialu nadal trzymają wysoką formę. Kpią sobie z filmów o pozytywnych zakończeniach i widzów którzy na takie czekają. Czarny humor do potęgi n-tej - przedszkolaki grające z zawodowcami.

ocenił(a) serial na 10
macpod1

Ten odcinek należy do jednych z moich ulubionych, a to dlatego że jest inny od pozostałych, parodiuje w jakimś stopniu filmy o tematyce sportowej, w których zawsze się wygrywa, ale nie o to w tym odcinku chodzi. Odcinek ten skupia się na problemie śmiertelnych chorób i trudnych pytań z nimi związanych, szczególnie jeżeli chodzi o dzieci. Rozmowy Stana z Nelsonem w szpitalu mogą doprowadzić do łez, ale i do przemyśleń. Mnie osobiście poruszyły teksty "Czy Bóg mnie nienawidzi" albo "Mam dopiero 5 lat i umieram" czy rozmowa Stana z rodzicami Nelsona w której ojciec pyta się co ma powiedzieć pięcioletniemu dziecku że nie będzie żyć . Po jego obejrzeniu stwierdzam że brakuje takich odcinków i brawa dla twórców za odwagę poruszenia trudnych tematów .

ocenił(a) serial na 10
macpod1

Aha a co do "Free Willyx" to też dobry odcinek, fajna parodia "Uwolnić orkę".