Genialny dialog Stana i sprzedawcy biżuterii! Gdyby SP był polski to z tymi argumentami Stan zadzwoniłby do pewnego radia... ;D Idea ta sama.
"Im not joking. Do it!"
Hahaha, tak, z tym naszym radiem jest całkiem podobnie, trafna uwaga :p Ten odcinek powinien zobaczyć każdy emeryt. A Cartman jak zwykle - uosobienie zła :D
Odcinek dobry, ale serial stracił kompletnie klimat. Po 14 sezonie każdy odcinek jest jakiś taki pusty, nie mam pojęcia dlaczego.
Dokładnie. Niby wszystko ok, niby wszystko na swoim miejscu, ale czegoś brakuje. W pewnym momencie wszystko się musi kiedyś skończyć, a na South Park już dawno nadszedł czas. Nie wiem czy uda mi się jeszcze wytrzymać do 20 sezonu.
Mogli zakończyć na 201, byłoby to fajne zakończenie. Po tym odcinku jedynie Creme Friche i 3 odcinki 15 sezonu były na dość wysokim poziomie. Najwyżej trylogie o mysterionie mogli by wypuscic do kin.
Po co zakończyć coś co mnie dalej śmieszy? Nigdy po obejrzeniu jakiegoś odcinku(a widziałem wszystkie) nie czułem się rozczarowany. Niekiedy po prostu jest więcej śmiesznych motów, niekiedy mniej.
Nie rozumiem podejścia ludzi, który mówią żeby coś zakończyć, bo miałoby to fajne zakończenie.
SP, moim zdaniem cały czas trzyma poziom! Powiem więcej, z czasem humor stawał się coraz lepszy(Największy progres zaliczył, oczywiście Cartman, który w pierwszych sezonach nie zachwycał, był za mało ironiczny i za mało szatański, do tego wydawał się mniej inteligentny, niż teraz. Teraz to jest po prostu, postać która mnie potrafi zawsze rozśmieszyć! Można powiedzieć, że go podziwiam, a raczej twórców że stworzyli tak genialną postać.
SZITI! sorka coś mi sie ponaciskało :) Miałem jeszcze napisać, że mimo to nie chciałbym aby SP się zakończył - jak napisał IOOI wszedzie znajdzxie sie cos smiesznego SOUTH PARKU TRWAJ! ;-)
:) generalnie jest OK :) odcinki prześmiewcze :) może nowy odcinek coś wniesie, zobaczcie zwiastun na South Park Studios
Mam dokładnie te same odczucia. Chociaż trafiają się odcinki w których da się poczuć klimat starego South Park to niestety jest to rzadkość:( Tak jak mówicie - wszystko się kiedyś kończy. Chyba za bardzo na siłe chcą parodiować wszystkie bieżące wydarzenia, a w starych odcinkach najśmieszniejsze motywy to były te nie powiązane z polityką czy rozrywką tylko wyciągnięte z życia codziennego lub po prostu zrobione dla jaj. Np. motyw z cartmanem, który za wszelką cene chciał się dostać na urodziny kyela i schował batersa do schronu atomowego:P:P i masa innych;) Filmy i świat rozrywkowy parodiowali raz na jakiś czas i to było fajne - teraz jest tego za dużo.
nie zgadzam się, odcinek pt 1% (15 sezon) był jednym z najlepszych w historii SP.
dodatkowo genialne odniesienie się do sytuacji w USA :D
Z 15 sezonu jedynie powyżej przecietnej był Bass to the Mouth i Last of mehecans ale jedynie za sprawą piosenek.
Właściwie wszyscy mają rację. Serial nadal jest bardzo dobry. Przez te minione lata i sezony sporo się zmienił ale nadal pozostaje South Parkiem. Mimo to zgadzam się z niektórymi przedmówcami i uważam, że serial stracił to "coś". Oczywiście życzę SP dalszych wielu sezonów ale nie czekam na nowe odcinki tak jak kiedyś. Zginęła gdzieś małomiasteczkowość wyraźnie odczuwalna w starszych sezonach, brakuje mi wątków obyczajowych i kulturowych, a zwłaszcza tego, że South Park potrafił mnie zaskoczyć.