Wczoraj była premiera South Park : Kijek prawdy . Grałem 30 min .Cholernie polecam :D Na każdym
kroku czuć klimat SP
Też dziś zacząłem. Gra świetna - interaktywny odcinek SP. Świetnie zwiedza się to miasto i spotyka znajomych z serialu :D
Zaczynając grę byłem totalnym laikiem w uniwersum South Park - znałem tylko podstawy. Ale podczas gry nie mogłem się oderwać od komputera, a w przerwach oglądałem SP, lecę ze wszystkimi sezonami :P
A wracając do gry - jak dotąd jest to dla mnie gra roku 2014, pierwszy raz w życiu grając w coś nie mogłem się powstrzymać od śmiechu (specjalny atak Mr. Slave'a, sekwencja z krasnoludkami - świetne :D). Czekam na jakieś DLC, a najlepiej na kolejne odsłony od Obsidianu. Może tym razem zamiast elfów, ludzi i kijka prawdy dzieciaki będą się bawić w coś science-fiction, jakieś Star Wars/Star Trek? Byłoby fajnie :)
No tylko, że to byłoby niezgodne serialowo :P W miasteczku chyba jedyną osobą, która bawi się w Star Wars/Star Trek jest Kevin, co zresztą zostało przedstawione w grze i co też było przedmiotem kilku żartów w serialu :)
ps. No a gra faktycznie genialna!
Podałem przykład :D Może być cokolwiek innego, bylebym miał coś jeszcze do roboty w grze :P
http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s17e07-black-friday
Minuta 9:30 masz całkiem sporą ekipę ze Star Treka :P
Ale fakt, główne postacie i większość dzieciaków głównie bawią się w klimatcie fantasy a'la Władca Pierścieni itd.
Osobiście chciałbym zobaczyć grę w klimacie odcinka o Warcrafcie który jest jednym z moich ulubionych :)
Co do wspomnianego na górze odcinka to jest to 1 część "trylogii" które są niejako wstępem do gry "The Stick of Truth", dzieci mają praktycznie te same ubiory i klasy postaci. Dla tych którzy jeszcze nie oglądali wszystkich sezonów polecam te 3 odcinki jako taki "prequel" do gry :)