PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94331}

Miasteczko South Park

South Park
1997 -
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 80463
7,6 25 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum serialu Miasteczko South Park

..... nie emituje serialu w oryginalnej wersji jezykowej z polskimi napisami,,,, przeciez ogladanie z dubbingiem jest tragiczne......dzieci tego nie ogladaja wiec o co kur..a chodzi ?

sztohas

Oj tam, sam nie jestem fanem dubbingu, ale tutaj wypada całkiem nieźle, nie licząc głosów kilku postaci. Myślę że CC stworzyło najpierw 13 sezon zdubbingowany by obadać temat, a że polskie głosy zostały przyjete raczej dobrze postanowiło kontynuować. Mi osobiście dubbing w przypadku tego serialu nie przeszkadza. Może i wersja z napisami i oryginalymi głosami jest lepsza klimatycznie, ale przecież jest mnóstwo linków gdzie można obejrzeć odcinek w ten sposób w sieci, nawet na takim CDA :)

ocenił(a) serial na 10
sztohas

Mi się osobiście polski dubbing naprawdę podoba.Nie jest zrobiony na odwal,wielu bohaterów ma głos pasujący bardzo dobrze(Cartman,czy wg mnie Butters + wreszcie rozumiem Kennego) chociaż kilka poważnych problemów jest (Garrison,mimo iż pana Pawlaka bardzo lubię zwyczajnie nie pasuje,czy Gerald,może Randy,ale da się przyzwyczaić,Paszkowskiego nigdy za wiele).Ogólnie CC stara się jak może i idzie im to dobrze.Po za tym czasem usłyszeć polski język w SP jest potrzebne (polskie piosenki czasem miażdżą i jest większy rozmach przy niecenzuralnej mowie bohaterów :-) ) Ja szczerze mówiąc czasem oglądam z napisami a czasem z dubbingiem(apka mobilna z odcinkami PL jest spoko).

ocenił(a) serial na 10
kubix28

Zrobili nawet "gotycką czołówkę" w "Goth Kids 3", rozbroiło mnie to :D

ocenił(a) serial na 10
rozkminator

Obejrzyj sobie odcinek 11 z 15 sezonu Broadway go Down z dubbingiem PL.Ja oglądając myślałem,że zjadę ze śmiechu.Piosenki tam są po prostu cudowne,śmiechu co niemiara(przekaz podprogowy niszczy system). :-D
A czołówka z gotami była niesamowita,idealna parodia zwyczajnej czołówki SP.

ocenił(a) serial na 10
kubix28

Hehe, dokładnie, dobre wersje :D Albo "Poker Face" Cartmana z "Whale Whores" :) Robią tam chłopaki dobrą robotę.

ocenił(a) serial na 10
sztohas

Popieram kolegów wyżej. W tym przypadku wyjątkowo mi to nie przeszkadza. Co prawda ja oglądam SP bezpośrednio na South Park Studio, ale na apce mobilnej raz z ciekawości sprawdziłem polski dubbing i z co najmniej ciekawości obejrzałem jak to wyszło. Moim zdaniem robią naprawdę dobrą robotę, to jedyny polski dubbing który nie ssie. Koniec końców preferuję w oryginale, ale co jakiś czas, jak dodają w apce kolejne sezony, to oglądam wszystkie odcinki ponownie. Przede wszystkim głos Cartmana jest zajebisty, to dla mnie dźwiga niemalże całą polską wersję; ale i kilka innych postaci jest naprawdę nieźle dobranych, np. Firkle. I też zwrócę uwagę na świetnie zrobione polskie wersje piosenek - to dla nich w ciemno można oglądać odcinki. Jakoś dosłownie kilka dni temu chyba dodali sezon 17 i 18, skisłem przy utworach Kanye'go xD a za chwilę będę oglądał "Grounded Vindaloop", zawsze mnie ciekawiło jak tłumacz dałby sobie radę z konstruowanym przez cały odcinek dowcipem o "total recall"... Tak więc - premierowo to i owszem, polskiej wersji bym nie oglądał, ale do powtórek - raz na jakiś czas się nadają. Niech ciągną ten dubbing, kolesie zasługują na tą robotę :P

ocenił(a) serial na 10
rozkminator

Każdy ma swój gust... Mnie osobiście nie podoba się dubbing w SP.... I Wątpie aby spodobał... Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
rozkminator

rozkminator Popatrz sobie co się dzieje na cda. Jakaś masakra-masowo usuwają odcinki SP i chyba zostanie nam jedynie oficjalna strona i apka mobilna. :-((( A odcinki z lektorem na apce to trochę słaba opcja..

ocenił(a) serial na 10
kubix28

W apce masz możliwość wyboru języka w opcjach, więc można oglądać tak i tak :) Inna sprawa, że w apce oferują jak na razie sezony 1 - 18, bez dwóch ostatnich. Dla mnie to nie problem, jak pisałem, i tak South Park oglądam głównie na ich stronie. Odcinki "Super Best Friends", "200" i "201" można znaleźć online, więc... Mnie to tam nie rusza, niech usuwają, niech studio ma większy ruch na stronie, generuje więcej kasy i tym samym powstrzymuje twórców przed odejściem :P

ocenił(a) serial na 10
rozkminator

Jedyny problem tej apki (według mnie) to brak wyboru między polskimi napisami a polskim dubbingiem/lektorem. Dubbing jest świetny, ale oglądając z lektorem myślałem, że uszy mi odpadną i uciekną.

ocenił(a) serial na 10
GdenerationX

Tych z lektorem nie da się oglądać