Czy ktoś widział może jakieś odcinki z parodiami muzyków ? głownie chodzi mi o jakieś rockowe kapele typu Queen, Guns N' Roses, Beatlesi itp :)
pojawiaja sie takie watki o ile pamietam, ale nie pytaj mnie o nry. odcinow bo jest ich zbyt wiele zeby spamietac
Na przykład 12 epizod 3go sezonu. Mamy tam odcinek specjalny na Halloween z zespołem Korn. Odcinek jest świetny. Grupa Korn przyjeżdża do South Park w takim busie jak w młodociani detektywi ze Scooby Doo. Zresztą trzeba zobaczyć:) Co jeszcze...Sezon 5 odcinek 1 gdzie mamy epizod z Radiohead. Oczywiście epizod jest MUST SEE. Hmm. Sezon 8 odcinek 7 "The Jeffersons", w którym do South Park wprowadza się Michael Jackson z synem. W sezonie 7 odcinku 8 pojawia się Metallica. Chodzi tu o walkę z piractwem z tego co pamiętam. Już tak bez dokładnych liczb mogę wspomnieć o tych, o których w tej chwili pamiętam czyli: jest o epizodzie z Yoko Ohno, Phill Colins też był, aha w którymś z ostatnich odcinków też jest motyw z jakimś zespołem i Myszką Mickey. Zachęcam do oglądania i POZDRAWIAM.
już sam Timmy śpiewający w kapeli jest parodią...TIMMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
O wielu wspomniał wojciet, ja pamiętam jeszcze to:
Sezon 3 - "Are You There, God? It's Me, Jesus" - Rob Steward <<oh, I pooped pants xD">>
ten sam sezon >> "Hooked on Monkey Fonics" - genialny Dio na szkolnej dyskotece <R u ready to Rock??? ^^?>
W "Die Hippie, Die" Cartman puszcza płytkę Slayer'a.
w odcinku "The Tale of Scrotie McBoogerballs" Cartman stwierdza, że musi przeczytać książkę "Buszujący w zbożu", skoro nakłoniła ona kogoś do zabicia Lennona - "Króla hippisów" ;))
No i oczywiście odcinek "Chef Aid" z 2 sezonu, gdzie pojawia się dużo wykonawców (m.in. Elton John i Blink 182)