Zakończenie serialu jest... rozczarowujące.
Czy gdziekolwiek można znaleźć jakieś oficjalnie wytłumaczenie, co dalej? Przecież zostało tyle wątków. Pomijając już końcową scenę: czy ktoś przeżył ekspozję, czy James i Jack kiedykolwiek wrócą,... Za dużo tego do wymieniania. I CZYM SĄ TE CHOLERNE SOWY?
to jeden z powodow udowadniajacych ze twin peks tworzy niesamowita magie wokol siebie. Nie wszystko musi miec jawnie rzucone zakonczenie. Wytlumaczenie najlepiej poskladac sobie samemu. Istnieje jednak ksiazka napisana przez fanow w ktorej wyjasnione zostaje wiekszosc watkow - polecam przeczytac jezeli pozostaje niedosyt. A co do Sow , Sowy nie sa tym czym sie wydaja :D
I mnie również to zakończenie trochę rozczarowało. Magia TP, magią TP, ale rzeczywiście kilka wątków mogłoby zostać wyjaśnionych. No cóż, może czas przeczytać książkę ;)
Serial niestety nie doczekał się zakończenia na jakie zasługiwał. W zamyśle miała przecież powstać trzecia seria.
Zakończenie nie było suche, tylko strasznie i smutne zarazem. Serial był tak niesamowity i tak dogłębny, że PRZYGNIOTŁO nas właśnie te zakończenie. Iż zło wygrało, na które nie mamy wpływu, posiadamy tylko wpływ ziemski, walczymy ze złymi ludźmi, lecz jak walczyć, że tak powiem, ze złem wcielonym? Mną wstrząsnęło, wstrząsnęła mnie ludzka bezsilność.